Frågor & svar

Undrar du något inför ditt besök hos oss? Här har vi samlat de vanligaste frågorna som vi får.

Kulturhuset Komedianten och Varbergs Teater

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att höra av dig till Varberg Direkt för snabb support. Rör din fråga biblioteket kan du ringa telefon 0340-88 600 eller mejla biblioteket@varberg.se.

Det går bra att ta med sin egen mat och äta hos oss. Tänk bara på att inte sitta i Café Kornet, där får du bara äta det du har köpt i cafét.

Nej, hundar är inte välkomna in hos oss. Undantag görs däremot för ledarhund, servicehund eller terapihund som är välkomna in.

Café Kornets öppettider hittar du på sidan Öppettider. Cafét kan också ha öppet och pausservering i samband med vissa evenemang hos oss.

Toaletter och RWC-toalett hittar du på entréplanet i kulturhuset, till vänster om entrén och förbi cafét. RWC-toalett med skötbord finns även på entréplanet vid barnavdelningen. Besöker du Varbergs Teater så finns toaletter i källaren, för RWC toaletter hänvisar vi till de som finns på entréplanet i kulturhuset.

Kulturhuset Komedianten är en del av Varbergs kommun och vi tar emot praktikanter hos oss i mån av tid och plats. Du som studerar på högskola, universitet eller yrkeshögskola kan skicka en ansökan via vår e-tjänst. Länk till annan webbplats. Om du går i åk 8 eller 9 kan du skicka dina frågor om PRAO till prao@varberg.se.

Du som har slutat årskurs 9 och fyllt 16 år, eller går i årskurs 1 eller 2 på gymnasiet (alternativt årskurs 1, 2 eller 3 på gymnasiesärskolan) kan söka sommarjobb hos Varbergs kommun som Kulturhuset Komedianten är en del av. Mer information om sommarjobb hos Varbergs kommun finns på varberg.se Länk till annan webbplats.

Evenemang

Här behöver det vara en text

I vår evenemangskalender finns allt som sker i kulturhuset och Varbergs Teater.

Du köper lättast din biljett online här på vår webbsida. Du kan också köpa biljetter på plats i bibliotekets reception till alla evenemang som vi (Varbergs kommun) arrangerar. Våra externa arrangörer kan ha egna biljettsystem och vi kan därför inte garantera att biljetter kan köpas på plats. Information om arrangör framgår i respektive evenemang.

Vid arrangemang i Varbergs Teater finns två platser avsedda för rullstol, i övriga lokaler är rullstolsplatserna obegränsade. Biljett för rullstolsburen besökare köps som vanligt via vår hemsida eller över disk.

Om du har betalat för din biljett kan du inte få några pengar tillbaka och du behöver då inte avboka din biljett. Är det ett gratis evenemang är det bra om du avbokar din biljett, för att ge platsen till någon annan. Du avbokar lättast genom att ringa bibliotekets reception på 0340-88 600 och förklara att du vill avboka din biljett till evenemanget som biljetten gäller. Du kan ockå mejla till biblioteket@varberg.se.

Obevakad garderob finns i Varbergs teaters foaje. I Lilla teatern finns också plats att hänga av sig.

Vi har flera olika lokaler för dig som vill arrangera något hos oss. På sidan För arrangör hittar du all information om våra lokaler och hur vår uthyrning går till.

Vi arrangerar en stor mängd konserter under ett år och vårt bokningsarbete görs framförallt uppsökande av våra producenter. Du kan däremot skicka in en intresseanmälan om att spela på några av våra evenemang Länk till annan webbplats.. Vi lämnar ingen återkoppling på din intresseanmälan.

Senast publicerad:

Kontakt