Ramp upp till entrén på Kulturhuset.

  Utanför Kulturhuset har vi en ramp upp till entrén.

  Tillgänglighet

  För oss är tillgänglighet superviktigt, till kulturhuset är alla människor välkomna. I samband med att biblioteket och Varbergs Teater byggdes ihop 2005, tillgänglighetsanpassades också hela byggnaden. Varbergs Teater är dock en minnesmärkt byggnad, vilket hindrar den att vara tillgänglighetsanpassad fullt ut.

  Entré

  Utanför Kulturhuset har vi en ramp upp till entrén, vilket underlättar för dig med exempelvis rullstol, barnvagn eller som har svårt att gå i trappor. Dörrarna in till Kulturhuset öppnas automatiskt. Via denna ingång når du alla våra lokaler.

  Hiss

  I Komedianten finns hiss upp till plan 2, samt källarvåningen i biblioteket. I Varbergs Teater finns ingen hiss.

  Toaletter

  I Komedianten hittar du RWC-toalett på entréplanet, till vänster om entrén och förbi cafét. RWC-toalett med skötbord finns även på entréplanet vid barnavdelningen. Vid arrangemang i Varbergs Teater hänvisar vi till toaletterna på entréplanet i Komedianten.

  Rullstol

  Vid arrangemang i Varbergs Teater finns två platser avsedda för rullstol, i övriga lokaler är rullstolsplatserna obegränsade. Biljett för rullstolsburen besökare köps som vanligt via vår hemsida eller över disk.

  Ledsagare

  Ledsagare följer alltid med in gratis och hämtar, mot uppvisande av giltigt intyg, ut biljett över disk på Kulturhuset Komedianten. Alternativt annan hänvisad biljettförsäljningssida om biljett inte säljs via Tickster.

  Nedsatt hörsel

  Hörslinga är något vi kan erbjuda i både Varbergs Teater och Lilla teatern. I Lilla teatern finns en fast hörslinga som du kan koppla upp din hörapparat på. Uppge ditt behov av hörslinga när du köper din biljett hos oss.

  Nedsatt syn

  I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda några specifika hjälpmedel för besökare med nedsatt syn. Vi kommer däremot inom en snar framtid att byta ut alla våra skyltar till sådana med tillägg för blindskrift. Vi kommer även att förbättra framkomligligheten i form av markeringar på golv och trappor.

  Parkering

  Handikapparkering finns på Kungsgatan 9-11, ca 20 m från Kulturhuset. Här kan du stå fritt 3 h mellan 9-18 på vardagr och 9-14 på lördagar, övrig tid fritt.

  Ledarhund

  Hundar är vanligtvis inte välkommen in hos oss, undantag görs däremot för ledarhund, servicehund eller terapihund. Dessa hundar är välkommen att följa med in.

  Våra lokaler

  Entreplanet

  De lokaler hos oss som finns på vårt entréplan är Varbergs Teaters nedre foajé, entré och parkett. Lilla teatern, Komediantens café, Bibliotekets entré samt toaletter. Inga trappor hindrar framkomligheten till dessa lokaler.

  Våning 2

  På våning 2 hittar du Varbergs Teaters 1:a balkong, Billgrens Salong (övre teaterfoajén), Evenemangsplatsen och Hörnrummet. Här finns även Bibliotekets övre plan, Konsthallen och Konstverkstan.

  Våning 3 (Varbergs Teater)

  På våning 3 hittar du Varbergs Teaters 2:a balkong, som du enbart når via trappor från Billgrens salong på våning 2. 2:a balkong är i och med detta tyvärr inte tillgängligt för personer med rullstol.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: