Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.

Hagaskolan jubilerade och vi-känslan stärktes

Hagaskolans rektorer Susanne Bertelsen och Kerstin Ekman Hake.

Hagaskolans rektorer Susanne Bertelsen och Kerstin Ekman Hake.

Under föregående läsår firades och uppmärksammades Hagaskolans 75-årsjubileum. Nu summerar skolans rektorer jubileumsåret.
- Året gav oss ett självklart samarbete mellan stadierna och det ska vi hålla i och om!

Förra årets uppstart av läsåret innebar framträdande från ett lastbilsflak av bland andra några av skolans första elever. I december hölls ett Öppet hus där lärare visade vad och hur jubileumsfirandet integrerats i undervisningen och i våras besökte några av ”dåtidens” elever skolan och samtalade med elever.

Hagaskolans rektorer Kerstin Ekman Hake och Susanne Bertelsen har just startat upp det nya läsåret tillsammans med skolans personal. Med sig in i det nya året tar de lärdomar och erfarenheter från året som gick.

- Vi kan återkoppla till det vi gjorde föregående läsår i uppstarten av detta och använda det teoretiska och praktiska arbetet vi har som gemensam bas fortsatt framåt, menar rektorerna Kerstin Ekman Hake och Susanne Bertelsen.

Stärkt vi-känsla

Skolans rektorer är övertygade om att föregående läsår gav alla involverade en skjuts i riktningen för en stärkt vi-känsla.

- Använder vi gemensamma teman som angår, knyter in ämneskunskaper och förmågeträning och uppmuntrar till delaktighet i elevgrupperna, stärker vi motivation för lärande, menar Kerstin Ekman Hake.

- Positiva upplevelser är hållbara krokar att hänga upp arbetssätt och relationell pedagogik på. Hälsa, välmående och arbetsglädje är läsårets ledord och begreppen ges innebörd utifrån kollegiala samtal, berättar Susanne Bertelsen.

Ett fokusområde som kommer att prioriteras är att ytterligare stärka samarbetet med elevernas vårdnadshavare. När Hagaskolans Öppet Hus genomfördes i vintras var responsen mycket positiv från just vårdnadshavarna.

- Eleverna hade berättat om lastbilsflaket och dagen på Hagaplan och när det var dags för Öppet Hus var nyfikenhetens frö sått hos de vuxna runt eleverna. Besökstalet var över all förväntan!

Efterlyser fler Hagaelever

Under jubileumsåret bjöds också före detta Hagaelever in att berätta om sin tid på skolan, vad de då drömde om och vad de gör idag. Rektorerna och personalen kommer att fortsätta söka efter före detta elever som är stolta över att vara del av Hagaskolan och som kan komma till skolan och möta elever.

Viktoria Struxsjö
Jörgen Welter
pedagogvarberg@varberg.se

publicerad:

Senast Ändrad: