Pedagog Varberg

Nyheter

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 22 apr 2024

Kvartett kuppade kunskapssyn

Tre stölder på kort tid ledde till att barnen uppmanade personalen på fritids att agera. En kamera sattes upp i skolmatsalen. Det som fastnade på film ledde fram till ett tio veckor långt laddat och lärande projekt. - Barnens vårdnadshavare följde händelseutvecklingen och var ständigt nyfikna på vad som skedde, berättar Yvonne Johansson Strannbjer, fritidspedagog på Bläshammar skola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 18 apr 2024

Skicka vidare Carina Ehrlén!

Hon har arbetat som lärare i 26 år och är idag förstelärare på Trönninge skola. Hon drivs av att se eleverna lyckas men känner samtidigt en oro över framtiden och att inte räcka till för alla elever. Möt Carina Ehrlén – lärare på Trönninge skola!

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 21 mar 2024

Interaktiv mässa stärker elevers valkompetens

Ta en VR-tur till framtiden, skifta däck på tid, minska matsvinnet i en matbutik och sälj sedan en bostad. På årets MOA-mässa fanns det gott om yrken att testa på för eleverna. - Det är verkligen fina genuina möten här idag. I skolan pratar vi om olika yrken men här får eleverna uppleva dem på riktigt, säger Malin Brorson, lärare på Trönninge skola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 15 mar 2024

Tillsammansarbete stärker elevers valkompetens

Om fem dagar är det dags för den fjärde MOA-mässan. I klassrum runt om i kommunen pågår förberedande arbetet för mässan. - Elevers förberedelser inför mässbesöket är avgörande för elevernas motivation för lärande och stärkta valkompetens, säger skola- arbetslivsutvecklare Viktoria Struxsjö.

Grundskolor i Varberg

Det finns 23 kommunala grundskolor i Varbergs kommun

Jobb och företagande

Jobba som timvikarie

Förskole- och grundskoleförvaltningen har löpande behov av vikarier inom förskola, fritidshem och skola

Förskolor i Varberg

Det finns 45 kommunala förskolor i Varbergs kommun

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en plattform för att synliggöra det pedagogiska utvecklingsarbetet i Varbergs kommunala förskolor och grundskolor för bästa möjliga möte för lärande.