Pedagog Varberg

Nyheter

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 21 mar 2024

Interaktiv mässa stärker elevers valkompetens

Ta en VR-tur till framtiden, skifta däck på tid, minska matsvinnet i en matbutik och sälj sedan en bostad. På årets MOA-mässa fanns det gott om yrken att testa på för eleverna. - Det är verkligen fina genuina möten här idag. I skolan pratar vi om olika yrken men här får eleverna uppleva dem på riktigt, säger Malin Brorson, lärare på Trönninge skola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 15 mar 2024

Tillsammansarbete stärker elevers valkompetens

Om fem dagar är det dags för den fjärde MOA-mässan. I klassrum runt om i kommunen pågår förberedande arbetet för mässan. - Elevers förberedelser inför mässbesöket är avgörande för elevernas motivation för lärande och stärkta valkompetens, säger skola- arbetslivsutvecklare Viktoria Struxsjö.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 12 mar 2024

Skicka vidare - Sofie Hellstadius

Hon har alltid varit nyfiken, driven och kunskapstörstig. Som lärare drivs hon av att förbättra elevers studieresultat och en skola för alla, där alla elever ska stärkas i sitt livslånga lärande. Möt Sofie Hellstadius - sva-lärare på Mariedalsskolan!

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 07 mar 2024

Matematikutveckling fortsatt utvecklingsområde!

Sedan 2018 pågår en matematiksatsning i Varbergs kommunala skolor. Satsningen har nu det övergripande samlingsnamnet TRR, Tänka, resonera, räkna – och har hittills haft sitt fokus från f-klass till årskurs 4.

Grundskolor i Varberg

Det finns 23 kommunala grundskolor i Varbergs kommun

Jobb och företagande

Jobba som timvikarie

Förskole- och grundskoleförvaltningen har löpande behov av vikarier inom förskola, fritidshem och skola

Förskolor i Varberg

Det finns 45 kommunala förskolor i Varbergs kommun

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en plattform för att synliggöra det pedagogiska utvecklingsarbetet i Varbergs kommunala förskolor och grundskolor för bästa möjliga möte för lärande.