Pedagog Varberg

Nyheter

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 27 jun 2024

Redaktionen, hängmattan och lärande möten!

Ännu ett läsår gör bokslut. För kalenderårsföljarna är det halvtid och för Pedagog Varbergs redaktion betyder nutid semesterstängt. Men, först lite backspegel på året som gick.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 25 jun 2024

Lekfullt lärande med sagan i fokus

På förskolorna Prästakullen, Nedregården och Ugglan arbetar de tematiskt med sagan i fokus. Boken fungerar som ett paraply, eller en flexibel ram, där lek, lärande, fantasi och undervisning ryms. - Jag tycker att det är viktigt att förskolan inte skolifierar sin undervisning utan att den får lov att vara fantasifull och lekfull och att den utgår ifrån en begriplig kontext, menar Linda Westlund, rektor för ovan nämnda förskolor.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 19 jun 2024

Hon väcker barns skapandelust

Hon vill främja det lustfyllda skapandet och hennes mål är att barnen ska ha så god materialkunskap som möjligt när de lämnar förskolan. - Man kan skapa med vad som helst och jag önskar att barnen ska få möta så många olika material och tekniker som det bara går, säger Jennie Andersson, ateljérista på Klapperstenens förskola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 11 jun 2024

Full fart för Feriepraktik!

Det börjar som ett treårigt projekt. Första året medskapar fyra förvaltningar. Feriepraktik är ett förvaltningsövergripande samrbete för elever i årskurs 8. Nästa vecka drar det igång!

Grundskolor i Varberg

I Varbergs kommun finns det 23 kommunala grundskolor, en anpassad grundskola och en resursskola.

Jobba som timvikarie

Förskole- och grundskoleförvaltningen har löpande behov av vikarier inom förskola, fritidshem och skola.

Förskolor i Varberg

Det finns 45 kommunala förskolor i Varbergs kommun.

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en plattform för att synliggöra det pedagogiska utvecklingsarbetet i Varbergs kommunala förskolor och grundskolor för bästa möjliga möte för lärande.