Pedagog Varberg

Nyheter

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 29 feb 2024

PRAO i kommunal tjänst

Vad sysslar en HR-strateg med? Hur utbildas lågstadieelever i programmering? På vilket sätt bidrar sociala aktiviteter till en stärkt hälsa hos äldre personer? Många frågor får svar när Varbergs kommun som arbetsgivare tar emot de kommunala skolornas elever i åk 8 för den årliga PRAO.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 15 feb 2024

Ett tillsammansprojekt som är viktigt på riktigt

Förskolan har en viktig roll i att skapa möjligheter för barn att lära sig om - och arbeta med - hållbarhet. Barn på Bolmens förskola har skapat skräphjälar av enbart återvinningsmaterial som just nu finns att beskåda på Stora Coop i Varberg. - Syftet med samarbetet är att synliggöra barnen i samhället. Det är viktigt på riktigt att de får möjlighet att vara med och påverka, samtidigt som de känner meningsfullhet i det som vi gör på förskolan, säger Christel Birk, förskollärare på Bolmens förskola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 08 feb 2024

Mer än bara en resa

När den årliga elevresan till Krakow i Polen rullar ut från Varberg i oktober, är det i nutid av krig och konflikter i Europa. Inga tidigare resor har genomförts i en så polariserad värld. Men det är just det resan till Krakow handlar om – vi och dom – och om det som aldrig får hända igen.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 23 jan 2024

”Jag vill vara här, för här förstår jag!”

Det svenska skolspråket kan upplevas abstrakt för nyanlända elever. Upplevelsen kan påverka elevers förutsättningar att ta till sig exempelvis ämnesundervisning. För att främja och förebygga ett språkligt utanförskap satsar nu Enhet flerspråkighet på kompetenshöjande insatser genom Skolverkets material Bygga svenska . - Målet med fortbildningen är att deltagarna får en fördjupad kunskap i bedömningsmaterialet och kan utveckla sin undervisning, säger Sofie Hellstadius, sva-lärare på Enhet flerspråkighet.

Grundskolor i Varberg

Det finns 23 kommunala grundskolor i Varbergs kommun

Jobb och företagande

Jobba som timvikarie

Förskole- och grundskoleförvaltningen har löpande behov av vikarier inom förskola, fritidshem och skola

Förskolor i Varberg

Det finns 45 kommunala förskolor i Varbergs kommun

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en plattform för att synliggöra det pedagogiska utvecklingsarbetet i Varbergs kommunala förskolor och grundskolor för bästa möjliga möte för lärande.