Redaktionen, hängmattan och lärande möten!

Flera rosa dahlior ligger på ett bord.

Ännu ett läsår gör bokslut. För kalenderårsföljarna är det halvtid och för Pedagog Varbergs redaktion betyder nutid semesterstängt. Men, först lite backspegel på året som gick.

I förskole- och grundskoleförvaltningens färska verksamhetsplan står det att det är i mötet mellan människor bästa möjliga möte för lärande uppstår. När Pedagog Varberg får möta pedagoger, lärare, rektorer, specialpedagoger, förstelärare, kuratorer, elevassistenter, skolbibliotekarier, verksamhetschefer och förvaltningschefen med flera då blir det ofta lärande möten.

Läsåret som passerat gav Pedagog Varberg inblick i flera pågående processer och sammanhang i Varbergs kommunala förskolor, skolor och fritidshem. Bland annat skrevs det om en Kvartett som kuppade kunskapssynen, Nätverksträffar Enhet Flerspråkighet och Hagaskolans fortsatta 75-års jubilerande.

Fler sammanhang som bevakats och lett till förhoppningsvis läsvärda texter hittas i arkivet, månad för månad. Varför inte scrolla i reportageserien Skicka Vidare som skön sommarläsning, eller ta del av hur förskolans Kapprumsbibliotek utrustats med nya böcker?

När Pedagog Varberg blickar bakåt på läsårets publicerade material kan vi se att vissa artiklar får ett bredare genomslag än andra. Några får jättemånga lajks i sociala medier medan andra sticker uppåt i statistiken på sajten. Vad är det i de olika artiklarna och reportagen som fångar intresse? Vad får en följare att läsa texterna vi marknadsför systematiskt på Facebook? Hur upplever Pedagog Varbergs följare kontot på Instagram? Det är några frågor redaktionen tar med sig till hängmattan i sommar. Om du har tips på vilka parametrar vi kan tänka in här, hör gärna av dig till redaktionen.

Nu önskar vi en riktigt fin och vilsam sommar så ses vi i augusti igen!

Viktoria Struxsjö och
Frida Eckegren Serholt
pedagogvarberg@varberg.se

publicerad:

Senast Ändrad: