Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-12-21

Nuläge covid-19/corona, den 14 april

Här är senaste nytt från socialförvaltningen om corona, covid-19 den 14 april.

Dagverksamheter med inriktning demens pausas

Även kommunens dagverksamheter med inriktning mot demens har tillfälligt pausats. Sedan tidigare finns ett beslut om övriga dagverksamheter, men nu omfattas också demens. Beslutet är fattat för att minska spridningen av coronaviruset och i omsorg om de riskgrupper som identifierats av Folkhälsomyndigheten. Socialförvaltningens personal kommer att kontakta de som brukar ta del av dagverksamheternas aktiviteter, så att de kan få ett anpassat stöd utifrån sina behov. När åtgärden inte längre behövs kommer verksamheten att fungera som tidigare. Information kommer publiceras här när det blir aktuellt. Varbergs kommun följer händelseutvecklingen globalt och lokalt och agerar utifrån ansvariga myndigheters rekommendationer.

Klubb Höjdens dagverksamhet har undantagits från detta beslut.

Utbildning för vård- och omsorgspersonal om smittvägar, skyddsutrustning och gällande riktlinjer

Den 6 april gav Region Halland information om smittvägar och användning av aktuell skyddsutrustning. Det gjordes också en genomgång av epidemiologi, rekommendationer och gällande riktlinjer.Föreläsare: Maria Löfgren, smittskyddsöverläkare, Smittskydd Halland och Arne Kötz, Vårdhygien

Se här i efterhand: https://vardgivare.regionhalland.se/behandlingsstod/smittskydd/nytt-coronavirus-2019-ncov/kunskapsstod/vardhygien Länk till annan webbplats.

Kontaktvägar - enhetschef i beredskap m.f.l.

Kontaktvägar vid särskild händelse - kris

publicerad:

Senast Ändrad: