En grupp med personer sitter på en bänk vid vatten.

Foto: Maria Adelsköld

Vårkonsert med Sigtuna Sångensemble - 10/5

Sigtuna Sångensemble gästar Varbergs teater och sjunger oss från vår till sommar. Den 10 Maj klockan 18.00 framför kammarkören en stor bukett vårsånger. Körens stora spännvidd från klassisk musik till jazz och visa gör konsertprogrammet varierat och färgrikt.

Under konserten bjuder kören med solister på en dryg timmes acapella-sång och många klassiska vårsånger, men också visor och körlyrik ofta med specialskrivna arrangemang anpassade för körens unika klang. Här och var märks också sångensemblens intresse för kompositörer med rötter i jazz.

Sigtuna Sångensemble har under sina snart 25 år sedan starten utvecklats till en högklassig kammarkör inte minst genom sina musikaliska samarbeten med världsartister inom den klassiska musiken som saxofonvirtuosen Anders Paulsson eller körlegendarer som Gustav Sjökvist och Robert Sund. Men också med kända artister som bl.a. Carola, Janne Schaffer, Mats Paulsson och Tina Ahlin. Samarbetet med jazzpianisten och kompositören Elise Einarsdotter märks särskilt i programmet för denna konsert.

Svenska vårsånger var själva starten för kören. Dirigenten Greger Fellin samlade ihop några vänner för att sjunga vid Sigtunas Valborgmässosfirande. Sångensemblen var född! Sedan dess ser kören det som ett hedersuppdrag att sjunga på Valborg i Sigtuna, även om många medlemmar numera kommer från andra håll. Sigtuna sångensembles album "Vårsånger" hör till Spotifys mest spelade.

Arrangör

Sigtuna sångensamle Länk till annan webbplats.

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 10 maj 2024

Tid: 18.00 - 19.15

Pris: 200 kr

Boka din plats här

Plats

Information