Tomas Andersson Wij - 15/3

Tomas Andersson Wij (TAW) behöver förmodligen ingen närmare presentation. Som sångare, låtskrivare, journalist och poddare har han i över 20 år varit en närvarande del av det svenska kulturlivet. Han är grammisnominerad flera gånger och är även Evert Taube-stipendiat.

Nu kommer han äntligen till Varberg tillsammans med Andreaz Hedén (piano) och hyllade jazzmusikern Nils Berg (Saxofon, Klarinett och flöjt).

I slutet av sommaren gick Tomas Andersson Wij in i studio med några av landets främsta jazzmusiker. Det första smakprovet från den sessionen var låten “Still Got the Blues från Sverige”, som spelas flitigt på radio just nu. På fredag kommer nästa singel, albumets titelspår “Sorgsna sånger gör mig glad”, där Tomas beskriver musikens betydelse i hans liv och radar upp ”sorgsna sånger” som gör honom glad. Från Lina Sandells “Blott en dag” till Allan Edwalls “Den lilla bäcken” och Lalehs “En stund på jorden”.

Såhär säger Tomas Andersson Wij

"Jag har väl börjat inse att musiken är min religion. Det är där jag söker tröst, kraft och inspiration. Ju mer hätskt och politiserat samhället blir desto mer framstår konsertsalarna som kyrkor. En ljus och förenande plats. En av få platser i samhället där folk fortfarande möts bortom åsikter och positioner."

Albumet “Sorgsna sånger gör mig glad” släpps den 19 januari och i början av mars startar TAW sin vårturné med stopp i totalt 18 städer.

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 15 mars 2024

Tid: 19.00 - 20.30

Pris: Ordinarie: 350 kr, Ungdom 13-20 år: 150 kr

Boka din plats här

Arrangör

PopUp Varberg

info@popupvarberg.se

Plats

Information