Personal står vid en disk i receptionen.

Varbergs stadsbibliotek

Varbergs stadsbibliotek är en del av Kulturhuset Komedianten. Stadsbiblioteket är en mötesplats för alla - barn, unga och äldre men även för dig som besöker Varberg. Vi vill att du som besökare ska känna dig välkommen och uppleva att biblioteket är en skön plats att vara på. Vi erbjuder dig lugn och ro och tillfällen till nya fina möten och härliga upplevelser. I bibliotekets lokaler finns plats och utrymme för samtal, läsning, studier och arbete.

Biblioteket ska inspirera till läsning

Besökaren ska lätt hitta och bli inspirerad till läsning. Lån av böcker, tidskrifter, tal- och ljudböcker, film och spel ska vara enkelt. På bibliotekets egen webbplats kan du ladda ner e-böcker av olika slag, göra reservationer och omlån med mera. Biblioteket finns på Facebook och är även aktiva på sina två instagramkonton, bibliotekenivarberg som riktar sig till vuxna och barnbibliotekenivarberg för de yngsta.

Biblioteken i Varberg

Vi vill inspirera till läsning och göra litteraturen lättillgänglig.
Det ska vara enkelt att låna böcker, tidskrifter, tal- och ljudböcker och film. På bibliotekets webbplats kan du exempelvis låna e-böcker, e-ljudböcker och e-film. Du kan också reservera eller låna om en bok.

Vi har även arrangemang såsom författarbesök, föreläsningar, bokcirklar och språkcafé. Vill du veta mer om vad som händer på stadsbiblioteket, besök gärna Kulturhuset Komediantens evenemangskalender.

Biblioteken i Varberg

Varbergs olika bibliotek ger tillgång till kultur och information över hela kommunen. Komedianten och stadsbiblioteket är kärnan i ett system där sex lokalbibliotek, Campusbibliotek och bokbuss är lika viktiga delar. Du kan läsa mer om kommunens olika bibliotek och deras verksamhet och arrangemang på bibliotekets egen webbplats www.bibliotek.varberg.se Länk till annan webbplats..

Stadsbibliotekets öppettider

Under sidan Öppettider hittar du bibliotekets aktuella öppettider. Måndag - fredag har biblioteket alltid morgonöppet mellan 08.00-10.00.

Morgonöppet innebär att biblioteket är obemannat, och att ingen särskild behörighet behövs för att komma in i biblioteket. På egen hand kan du låna och återlämna böcker, läsa tidningar, använda nätverk, skrivare och datorer. Det går också bra att använda bibliotekets utrymmen för läsning och studier. Under ordinarie öppettider är biblioteket bemannat med personal.

Publicerad den:

Senast Ändrad: