Sök

"Att förebygga undernäring - vår tids stora hälsoutmaning."

Vad vi äter och dricker har stor betydelse för vår hälsa genom hela livet. Genom att äta näringstät mat anpassad utifrån våra individuella behov, bibehåller vi kroppen så frisk och stark som möjligt. MAT2021 är en nationell mötesplats för att inspirera, inspireras, införskaffa kunskap och skapa debatt om mat. Seminarier kommer sändas live från MAT2021 i Växjö.

Livsmedel på en skärbräda.

Vindruvor, tomat, melon, skinka, ost och skivat bröd upplagt på en skärbräda.

Det vi äter och dricker har stor betydelse för vår hälsa genom hela livet. En stark kropp på ålderns höst skapar förutsättningar för att behålla vår självständighet.

Idag är nästan en halv miljon människor äldre än 80 år. Av dem som bor på särskilt boende inom äldreomsorgen är närmare hälften undernärda eller ligger i riskzonen för att utveckla undernäring. Undernärning är ingen naturlig del av åldrandet, utan ett komplext tillstånd som kan och ska både förebyggas och behandlas. Annat är otänkbart!

Vill du veta mer om ämnet undernäring, så vill jag varmt rekommendera dig att lyssna på det kostnadsfria livesända seminariet "Att förebygga undernäring - vår tids stora folkhälsoutmaning" med kunniga föreläsare från bland annat Senior alert och Socialstyrelsen. Seminariet sänds live från en studie i Växjö, tisdag den 14 september klockan 13:00-14:00.

MAT2021 består av Korta föreläsningar som kommer att varvas med samtal, en flygande reporter och ostkaka. Fokuset kommer att ligga på de förebyggande insatserna. Utöver livesändningen erbjuds en kunskapsbuffé, som består av förinspelade seminarier.

Seminarierna är kostnadsfria, och de förinspelade webbseminarier som utgör kunskapsbuffén kommer att kunna ses i efterhand. Livesändningen är däremot enbart just en livesändning via www.matsmaland.se Länk till annan webbplats..

För mer information om det livesända seminariet "Att förebygga undernäring - vår tids stora folkhälsoutmaning" och hur du går tillväga för att anmäla dig, läs mer genom att klicka på denna länk! "Inbjudan måltider för äldre 14 september." Pdf, 3.7 MB. (Pdf, 3.7 MB)

För att läsa om om hela eftermiddagens sändning den 14/9, kan du klicka på denna länk! "Näringsrika måltider med personen i centrum" Pdf, 3.9 MB. (Pdf, 3.9 MB)

Önskar dig en fin start på en ny vecka!


ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter