Sök

Offentliga måltidens dag

Varje dag serveras drygt 3 miljoner måltider inom offentlig sektor i Sverige. Måltidens dag har instiftats av Måltidsakademien och infaller alltid tredje torsdagen i oktober. Måltidens dag är ett tillfälle att hylla alla dessa fantastiska måltider och uppmärksamma allt arbete bakom dem. Tillagningsköken i Varberg uppmärksammar dagen genom temadag med fokus på lokalproducerat kött och fisk.

Två personer som äter från varsin tallrik.

Två personer som äter från varsin tallrik.

Idag, den 21 oktober är det Offentliga måltidens dag som är en dag då alla ni som tillagar dessa offentliga måltider hyllas för ert fantastiska arbete.

De offentliga måltiderna har stor betydelse för att främja folkhälsan, nå målen i Agenda 2030, stärka svensk matproduktion och öka beredskapen för kriser.

När det gäller måltiderna i äldreomsorgen är det allra viktigast att tillaga och servera mat som de äldre tycker om och är vana vid.

I Varberg uppmärksammas Offentliga måltidens dag genom att tillagningsköken i Varberg har temadag med fokus på lokalproducerat kött eller fisk. De har kontaktat lokala odlare/uppfödare, tagit fram recept och pyntar serveringarna och ibland klär personalen även ut sig. En dag som är mycket uppskattad av alla gäster.

Läs gärna mer om aktiviteter runt om i landet på www.mattanken.se/offentligamaltidensdag Länk till annan webbplats.

Varför inte passar på att idag på Offentliga måltidens dag använda er fantasi och kreativitet och skapa världens vackraste och mest inbjudande måltid och delta i höstens dukningstävling? 😃

 

Inbjudan dukningstävling Word, 425.4 kB. (Word, 425.4 kB)

 

Lycka till och smaklig måltid!

Magdalena, dietist

Vacker dukning

Stilig dukning med blommor, vinglas, ljus, matporslin och bestick.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter