Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
Ung skateboardåkare gör ett trick i luften

Fotograf: Varbergs Skateboardklubb

Skateparken Freden öppen för häftiga åk

Första helgen i september invigs Varbergs skatepark Freden, men redan den fredag 7 juli smygöppnar parken, och hela sommaren kan skateboardåkare i alla åldrar och på alla nivåer njuta av en anläggning av högsta klass.

Äntligen! Det är förmodligen en känsla som många skateboardåkare delar när Varbergs skatepark Freden nu öppnar upp.

- Vi vet att parken är efterlängtad. Skateboardåkarna, med Varbergs Skateboardklubb i spetsen, har väntat länge och det känns bra att nu kunna välkomna dem till en skatepark i absoluta världsklass, säger Åse Craft Aronsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Varierad åkning för alla åldrar

I parken, som ligger på fastigheten Freden 1 mellan Varbergs idrottshall och Påskbergsskolan, finns ytor för street och parkterrain med en bowl. Här erbjuds en stor variation av åkning för såväl nybörjare som mer erfarna åkare.

- Det är fint att kunna erbjuda en idrottsanläggning centralt i Varberg där skateboardåkare i alla åldrar kan träffas och träna tillsammans, säger Mari Hagborg-Lorentzon, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Förutom själva åkytorna kommer ett servicehus med kiosk att bli färdigt lagom till invigningen i höst. Det finns också fina ytor att umgås på i parken, vilket gör att personer som inte själva vill åka ändå kan hitta ett gott häng

Invigning och tävling i september

2 september kommer parken officiellt att invigas av politiker i Varbergs kommun. Invigningen sker i samband med att skateboardtävlingen Jam´n Shine hålls. Det är ett öppet SM där även utländska åkare väntas delta.

- Det är fantastiskt roligt att Varbergs första skatepark i kommunal regi håller en hög internationell standard. Förhoppningsvis kommer det, förutom alla lokala besökare, även locka gäster från andra länder, och sätta Varbergs kommun på kartan som en attraktiv skatedestination, säger Martin Andersson, näringslivsdirektör på Varbergs kommuns näringslivs- och destinationskontor.

Servicehus, belysning och gräsytor

Under sommaren kommer byggstaketen att stå kvar för att gräset ska kunna växa till sig. I slutet av sommaren kommer belysningen i parken att kopplas på och servicehuset att öppna. I servicehuset kommer det att finnas toalett, förråd och möjlighet att ha kioskverksamhet.

Ta med dig vatten

Det finns ingenstans att fylla på med dricksvatten i nuläget. Så ta med dig eget vatten! När servicehuset är klart i slutet av sommaren kommer du som besökare kunna fylla på din flaska med i parken.

Tillfällig toalett

Vid den ena entrén till parken finns en tillfällig toalett tills det att serviceshuset är helt klart.

Parken har byggts av Varbergs Fastighets AB tillsammans med totalentreprenör Gustav R Johansson AB och underentreprenör Bryggeriet Bygg.

publicerad:

Senast Ändrad: