Färgglada pennor nerstuckna i en burk ståendes på ett bord

Konstverkstan

Konstverkstan ligger på våning två i Kulturhuset Komedianten, i direkt anslutning till Varbergs Konsthall. Här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material på ett roligt och berikande sätt. Konstverkstan finns till för att ge barn, ungdomar och vuxna kunskaper och möjligheter att forma egna konstnärliga uttryck.

Barn

Här finns möjlighet för lustfyllt skapande för barn och medföljande vuxen. I konsthallen kan barnen få gå en guidad visning med konstpedagogen, och därefter själva skapa inne i konstverkstan. Här får barnen själva chans till att utrycka sin kreativitet genom olika tekniker, material och färger. Besöken anpassas efter ålder, önskemål och behov.

Ungdom

För gymnasieelever ordnar vi visningar och konstpedagogiskt program som anpassas till ordinarie gymnasiekurser i både karaktärs- och kärnämnen. Vi är måna om att visningar och verkstäder ska kunna resultera i betygsgrundande underlag om så önskas.

Vuxen

På Öppen ateljé erbjuds vuxna att komma till konstverkstan för kreativ samvaro och givande samtal. Innehållet varierar beroende på utställning och tema, men kan till exempel rymma kurser i akvarell, teckning och linoleumtryck. Allt material finns på plats och är kostnadsfritt.

Kontakt och bokningar

Vill du boka en visning, workshop eller på annat sätt komma i kontakt med vår konstpedagog? Då är du välkommen att höra av dig till Katja Åberg.

Kontakt konstpedagogik
Tre bort på rad mot ett stort glasparti i motljus.

I Konstverkstan finns plats att låta kreativiteten flöda.

En skål med tovade bollar i olika färger bredvid en liten hög med tygstycken.

Här får besökare i alla åldrar prova på olika tekniker och material.

Publicerad den:

Senast Ändrad: