Lärplattformen StudyAlong

StudyAlong är ett digitalt system för kultur- och musikskolor som består av fyra delar: Kurskatalog/anmälan, administrationsverktyg, lärplattform och undervisningsmaterial.

Som vårdnadshavare kan du enkelt boka kurser i Kulturskolans kurskatalog samt se information om bokade kurser, platser och lärare. Här kan du även bekräfta och betala erbjudande om fortsatt undervisning. Om en kurs är fullbokad kan du göra en intresseanmälan. En intresseanmälan är inte en köplats, om det eventuellt skulle uppstå ledig plats under terminen kommer du att få erbjudande om att boka er på denna. Intresseanmälan gäller endast innevarande termin.

www.studyalong.se/varberg Länk till annan webbplats.

iRum

I StudyAlong finns digitala klassrum som kallas iRum. Här kan du som vårdnadshavare följa ditt barns undervisning och kommunicera med ditt barns lärare. I iRummen kan även eleverna kommunicera med sina lärare och med sina klasskompisar. Läraren kan dela filmer, länkar, noter, bilder och annan bra information.

Om iRummen

De digitala klassrummen - iRummen - i StudyAlong är gruppchattar där berörda elever, vårdnadshavare och lärare för gemensam dialog, främst rörande undervisning. Den dialog som förs i ett digitalt klassrum är att jämställa med den dialog som förs i ett fysiskt undervisningsrum; samtliga deltagare i rummet tar del av dialogen.

Du som vårdnadshavare/elev kan när som helst radera dina inlägg eller höra av dig till oss om du behöver hjälp med att radera dina inlägg i iRummen. Observera att samtliga inlägg som postas i respektive iRum automatiskt går ut som notiser till samtliga deltagare som tar del av dialogen. Notiser skickas ut via e-post och syns på StudyAlong, ”Mina sidor”.

Publicerad den:

Senast Ändrad: