Kursutbud

På Kulturskolan finns över 40 olika ämnen att välja mellan. Du kan lära dig allt från tvärflöjt till streetdance eller film. Kulturskolans ämnen är indelade i olika ämnesgrupper, här nedan kan du välja vilken ämnesgrupp du vill läsa mer om.

Musik

Att spela och framföra musik är både roligt och utvecklande. När man lär sig använda ett instrument öppnas dörren till en värld full av musikaliska upplevelser.

Fem personer står uppställda och håller upp sina händer.

Dans och nycirkus

På Kulturskolan finns många olika kurser i dans. Tillsammans tränar vi rytmik, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Allt på ett lustfyllt sätt.

Två utklädda personer öppnar en dörr.

Teater, drama och musikal

Teater, drama och musikal är ämnen där sociala förmågor tränas på ett sätt som stärker självkänslan samt modet att ge och ta plats i samspel med andra.

Konst, film, 3D och Stop Motion

Upptäck konst genom olika tekniker, var kreativ i den digitala världen eller skapa film från idé till färdigt verk. Här får seendet, tankarna och fantasin flöda fritt.

Kulår

Kulåret är ett prova på-ämne där barn i åldern 7-8 år får prova fem olika ämnen under ett läsår. Perfekt tillfälle att hitta just sin grej!

Person i blå skjorta håller upp händerna.

För dig med funktionsnedsättning

Vi har nu breddat vårt utbud med kurser även för barn och unga med funktionsnedsättning, eftersom alla har rätt till en aktiv fritid med extra stöd.

StudyAlong

StudyAlong är vårt verksamhetssystem som består av fyra delar:
Kurskatalog/anmälan, administrationsverktyg, lärplattform och undervisningsmaterial.