Dans & nycirkus

Dans är rytm, rörelse, koreografi och improvisation tillsammans med känsla, energi och estetik. Utöver de enskilda danskurserna nedan har vi också fördjupningskursen KAP-dans. Ett annat spännande ämne fyllt av rörelse är nycirkus.

Dansmix - nytt ämne från ht-24

Dansmix är en förberedande nivå för de yngsta och första steget på Kulturskolans ”danstrappa”. Här får du testa flera olika dansstilar såsom Jazz, Balett, Modernt och Streetdance. Vi dansar till en stor variation av musik och du får på ett lekfullt sätt träna grundläggande kroppskontroll, koordination och musikalitet. Du får även upptäcka nya rörelser med utgång från din egen kreativitet. I gruppen jobbar vi med socialt samspel och konstnärliga uttryck.

Ålder: 5-6 år

Jazzdans för tonåringar, grundkurs
- ny kurs från ht-24

Jazzdans består av olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.
Detta är en grundkurs - ingen tidigare dansvana krävs.

Ålder: 13-19 år

Balett

Vi jobbar med traditionella balettövningar vid stången och ute på golvet. Vi bygger sedan kompositioner i friare former och vidgar vårt rörelsemönster. Du utvecklar din koncentration, koordination och bygger upp en god styrka och flexibilitet i dina dansrörelser. Det ingår även sceniska projekt och uppträdanden.

Ålder: 6-20 år (ålders- och nivåindelning)

Hiphop för killar

Hiphopdans är ett samlingsnamn för alla dansstilar som har utvecklats som en del av hiphopkulturen. Vi gör rytmiska steg, hopp och rörelser till tuffa beats. Vi jobbar med barnens kreativitet och delaktighet i sin dans för att sedan bygga vidare till både koreografier och "freestyle".

Ålder: 8-9 år

Jazzdans

Består av olika stilar så som jazz, funk, show och modernt. Vi tränar styrka, rörlighet, koordination, smidighet, balans och bygger upp en god teknik. Vi jobbar också med improvisation där du får utveckla ditt uttryck. Det ingår även sceniska projekt då vi gör en del uppträdanden.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)

Streetdance

Här får du prova på olika streetbaserade dansstilar. Streetdance är ingen renodlad stil utan utvecklas ständigt och varje lärare har sin personliga stil. Du får öva på rytmkänsla, musikalitet, bounce och groove . Du tränar också upp din smidighet, koordination och teknik. Målet med kursen är att du som deltagare ska känna dig trygg i gruppen, ha roligt och få lära dig grunderna inom streetbaserade dansstilar, både tekniskt och motoriskt. Vi jobbar även med socialt samspel och konstnärliga uttryck.

Ålder: 9-11 år

Nycirkus

Nycirkus är ett multikonstnärligt ämne där vi jobbar med akrobatik, teater, jonglering, dans, lindans, musik med mera. Bara fantasin sätter gränserna. Vi arbetar mot en föreställning varje termin och eleverna skapar sina nummer i samarbete med varandra och cirkuspedagogerna. Ansvar, tillit och samarbete är ytterst viktigt när vi jobbar med nycirkus.

Ålder: 9-20 år (ålders- och nivåindelning)

KAP Dans - Kulturskolans avancerade program i dans

KAP är en fördjupningskurs för dig som redan går på Kulturskolan och för en eventuell framtida satsning. Platstillsättning avgörs i samråd med skolans ledning och pedagoger. Du har två obligatoriska klasser i veckan där vi arbetar med jazz, modernt och balett. Vi lägger stor vikt vid teknikarbete men jobbar också med improvisation, komposition och koreografi där du får utveckla ditt uttryck och din kreativitet. I KAP dans ingår även sceniska projekt där du får träning i att stå på scen.

Ålder: 12-20 år (ålders- och nivåindelning)

Senast publicerad:

Kontakt

Besök- och leveransadress

Greve Jakobs väg 6, 432 44 Varberg

Fakta

Finns inga lediga platser i StudyAlong? Glöm inte att du kan lämna en intresseanmälan. Då kontaktar vi dig om det skulle bli en ledig plats.

Läs mer