Musik

Att spela och framföra musik är både roligt och utvecklande. Vi har erfarna och välutbildade pedagoger som hjälper och inspirerar dig. I fokus är glädjen att kunna skapa musik själv och tillsammans med andra.

Brassinstrument

Brassinstrumenten används inom en rad olika musikstilar, inte minst när det ska låta stort och pampigt. Men instrumenten kan även låta innerliga och nyanserade.

Gitarr, elgitarr och elbas

Instrumenten i denna grupp är nära besläktade och är till exempel stämda på samma sätt, bortsett från att basen bara har fyra strängar.

Piano och dragspel

Här får du lära dig spela efter noter och ackord men även på gehör. Dessa välkända instrument passar i de flesta sammanhang.

Slagverk

Denna instrumentgrupp innehåller bland annat instrumenten trumset, congas, djembe, cajun, konsertpukor med flera. Efter ett tag kan du spela i en grupp eller slagverksensemble.

Stråkinstrument

Stråkinstrumenten har traditionellt används inom folkmusik och klassisk musik men finns idag inom alla musikstilar. Instrumenten finns i olika storlekar för att passa alla elever.

Barn står på rad och sjunger.

Sång och körsång

Sången är vårt första instrument och starkt kopplat till vår person. Att sjunga är inte enbart röstträning, utan även utvecklande och stärkande för självförtroendet.

En yngre person blåser i ett träblåsintrument.

Träblås

Här får du lära dig att spela både på gehör och efter noter i olika musikstilar. I kurserna ingår även att spela i orkester eller mindre grupper/ensembler.

Ensemble och orkester

För dig som redan behärskar ett instrument och gärna skulle vilja vara med i en grupp/ensemble eller orkester här på Kulturskolan.

Närbild av en person som spelar trummor.

KAP - Kulturskolans avancerade musikprogram

Om du kan tänka dig en framtid som professionell musiker, eller vill bli lärare i ett musikämne kan denna kurs ge dig möjligheter för framtiden.

Fingrar på ett piano.

Musikteori och gehörslära

Här får du lära dig förstå hur musiken hänger ihop och hur man bygger musik. Ett ämne för dig som redan går på Kulturskolan och kan lite noter.

Två personer sitter vid en dator med hörlurar.

Musik- och ljudproduktion

Skapa musik med datorn som hjälpmedel. Du lär dig grunderna inom musikproduktion och får även agera producent och låtskrivare.