Se Varbergs nya grop, tunneln snart halvvägs och cykelparkering

Tunnelprojektet går enligt plan och Varberg har fått en imponerande grop i centrum. Det finns cykelparkering vid stationen, men du kan behöva gå 100 meter.

Tunnelprojektet

Nu i oktober är cirka 40 procent av tunneln klar. Det finns ca 1200 meter servicetunnel varav ca 400 meter i centrum. Tågtunneldelen har kommit cirka 900 meter totalt, varav cirka 240 meter i centrum.

Du vet väl att du kan följa tunnelbygget i Varbergskartan Länk till annan webbplats.

Samt på Trafikverkets karta: Framdriftskarta Länk till annan webbplats.

Följ projektet på:
www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
www.varberg.se/varbergstunneln

Se Varbergs nya grop

En grop lika stor som fyra tennisbanor och djup som ett sexvåningshus går att hitta i Varberg utanför stationen. Syftet med gropen är att möjliggöra byggnation av den betongtunneldel som ansluter mot bergtunneln som tillsammans kommer att bilda den framtida tågtunneln under Varberg. Se bilder från gropen och inifrån tunneln på Bilder och filmer - Trafikverket. Länk till annan webbplats.

Använd cykelparkeringen vid bussterminalen när containrarna är fyllda

Cykelparkeringen vid Varbergs station är ett ofta återkommande samtalsämne. Nu när de Covidrelaterade restriktionerna har lättats har behovet av cykelparking ökat markant. Containrarna som finns i anslutning till stationen blir snabbt fyllda och då är det några som väljer att ställa sin cykel på gång- och cykelbanan vid sidan om containrarna, vilket ska undvikas. Det finns gott om lediga cykelparkeringar vid bussterminalen, norr om byggnaden, där du kan låsa fast din cykel i järnstolpar eller i tvåvåningsrack. Läs mer på Trafikverket - Hjälp till att skapa en trivsam och säker stadsmiljö - Trafikverket Länk till annan webbplats.

Håll koll på trafikläget

Du vet väl att du alltid kan få senaste nytt om trafiken på www.varberg.se/trafikinfo.

Det är inte relaterat till tunnelprojektet men vi vill gärna passa på att informera dig om att det pågår en mängd asfalteringsarbeten som broreparationer de närmaste veckorna. Du hittar mer information om "Asfalt och renovering broar – kanske nära dig" på varberg.se/varbergvaxer.

Har du frågor?

Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
www.varberg.se/varbergstunneln
Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.
Få senaste nytt om trafiken på: www.varberg.se/trafikinfo
Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer

Publicerad den:

Senast Ändrad: