varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

2020-12-09

Bockstensskolan klara för kvartsfinal i Vi i Femman

Bockstensskolan 5B har gått vidare i kunskapstävlingen Vi i Femman. Den 21 januari möter de Fjärås Bräckaskolan i en lokal kvartsfinal.
- Det är väldigt roligt, men också lite chockartat, berättar Agnes Eklöv och Oliver Romero, elever i klass 5B.

Klassläraren Jannice Sandberg har följt klassen ända sedan årskurs 1. Hon och kollegan Margaretha ”Maggan” Poulsen fick beskedet redan i torsdags förra veckan, men har fått hålla det hemligt till klassen meddelades under tisdagen.
- Vi lurade klassen till att gå ut för att ha en lektion i matematik. Dit kom reportern från P4 Halland och lämnade det glada beskedet, förklarar Jannice Sandberg.
- Vi blev förvånade och stod länge och funderade ifall det verkligen var sant. Vi förstod nog inte riktigt först, men sedan blev vi jätteglada, intygar Agnes Eklöv.

Allas förtjänst

I slutet av denna vecka får klassen reda på vilka två elever som ska ingå i laget.
- En pojke och en flicka ska representera klassen, men innan vi avslöjar vilka de är vill vi att alla ska få vara glada och gotta sig. Det är verkligen allas förtjänst att vi har lyckats, berättar Jannice Sandberg och Margaretha Poulsen stolt.

Stöd och pepp från klassen

Fram till kvartsfinalen mot Fjärås Bräckaskolan den 21 januari kommer undervisningen ändras något och klassen kommer fokusera på att i samtliga ämnen träna för tävlingen genom exempelvis frågesporter.

De elever som inte ingår i det tävlande laget kommer ändå att vara delaktiga. Då hela klassen inte kan följa med till radiohuset när tävlingen hålls, kommer de att spela in hejaramsor och presentation av klassen digitalt.
- Vi ska alla ge stöd och stöttning, och peppa laget så mycket vi kan, avslutar Oliver Romero.

ikon

Nyheter