• Varningssymbol med utropstecken i triangel och cirkel
    2024-02-26

    Uppdatering av varberg.se den 27 februari

    Tisdagen den 27 februari kan det stundtals vara svårt att nå varberg.se och våra andra webbplatser på grund av att vi lanserar en ny version av vår webbplats. Vi ber om ursäkt för eventuellt besvär detta orsakar.

    Läs mer om uppdatering av varberg.se den 27 februari
    Pil

Pedagog Varberg

Nyheter

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 15 feb 2024

Ett tillsammansprojekt som är viktigt på riktigt

Förskolan har en viktig roll i att skapa möjligheter för barn att lära sig om - och arbeta med - hållbarhet. Barn på Bolmens förskola har skapat skräphjälar av enbart återvinningsmaterial som just nu finns att beskåda på Stora Coop i Varberg. - Syftet med samarbetet är att synliggöra barnen i samhället. Det är viktigt på riktigt att de får möjlighet att vara med och påverka, samtidigt som de känner meningsfullhet i det som vi gör på förskolan, säger Christel Birk, förskollärare på Bolmens förskola.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 08 feb 2024

Mer än bara en resa

När den årliga elevresan till Krakow i Polen rullar ut från Varberg i oktober, är det i nutid av krig och konflikter i Europa. Inga tidigare resor har genomförts i en så polariserad värld. Men det är just det resan till Krakow handlar om – vi och dom – och om det som aldrig får hända igen.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 23 jan 2024

”Jag vill vara här, för här förstår jag!”

Det svenska skolspråket kan upplevas abstrakt för nyanlända elever. Upplevelsen kan påverka elevers förutsättningar att ta till sig exempelvis ämnesundervisning. För att främja och förebygga ett språkligt utanförskap satsar nu Enhet flerspråkighet på kompetenshöjande insatser genom Skolverkets material Bygga svenska . - Målet med fortbildningen är att deltagarna får en fördjupad kunskap i bedömningsmaterialet och kan utveckla sin undervisning, säger Sofie Hellstadius, sva-lärare på Enhet flerspråkighet.

Nyhetsarkiv Pedagog Varberg · 19 jan 2024

Skicka vidare - Ghaidaa Brouk

Hon är född i Syrien och undervisar idag elever i det näst mest talade språket i Varberg, nämligen arabiska. Hon vill lyfta vikten av modersmålsundervisning men också ge förslag på hur den kan förbättras, både för elev och lärare. Möt Ghaidaa Brouk, studiehandledare och modersmålslärare på Enhet flerspråkighet i Varbergs kommun.

Pedagog Varberg

Pedagog Varberg är en plattform för att synliggöra det pedagogiska utvecklingsarbetet i Varbergs kommunala förskolor och grundskolor för bästa möjliga möte för lärande.

Grundskolor i Varberg

Det finns 23 kommunala grundskolor i Varbergs kommun

Jobba som timvikarie

Förskole- och grundskoleförvaltningen har löpande behov av vikarier inom förskola, fritidshem och skola

Förskolor i Varberg

Det finns 45 kommunala förskolor i Varbergs kommun