Tack för senast!

Gästgiveriet i Väröbacka. En gammal röd träbyggnad från 1600-talet sitter ihop med en vit träbyggnad från 1700-talet. Framför står tre bulliga bilar från 60-talet. Flaggan vajar i topp på en flaggstång.

Gästgiveriet någon gång på 60-talet. Fler historiska bilder finns nu på varberg.se/varovaxer *

Nu finns en ny sida på webben med historiska bilder från Väröbacka med omnejd. Vi kan också berätta att på onsdag tas det allra första spadtaget för den nya gruppbostaden i Limabacka.

Men först: Tack för senast! För en dryg månad sedan träffade vi flera av er utanför ICA Nära Zachrissons i Väröbacka.
Våra kollegor som arbetar med att ta fram en ny översiktsplan för hela kommunen var ute på en turné för att samla in synpunkter från kommuninvånarna. På plats fanns även vi som jobbar med den fördjupade översiktsplanen i Väröbacka och planeringen av Värö nya station.
Vi hade många bra diskussioner och fick ta emot synpunkter, både sådana som rör kommunen som helhet och sådana som handlar specifikt om Väröbacka.

Här kan ni läsa en kort sammanfattning av synpunkterna som rör Värö med omnejd:

Sammanställning av synpunkter

En titt i backspegeln

För att planera framtiden behöver man också veta var man kommer ifrån. Väröbygden är gammal och har en lång historia. På vår hemsida har vi nu påbörjat en samling med gamla fotografier.
Här finns riktigt gamla bilder från när fotografikonsten var ganska ny, och ”halvgamla” från 60- och 70-talet.

Har du foton som du skulle vilja visa upp på sidan? Eller vet du kanske mer om bilderna än vad som står under dem? Mejla oss gärna!

I backspegeln: Bilder från förr

Tryggt boende i Limabacka

Det är inte bara framtiden i Väröbacka som gäller, det händer så klart saker just nu. På onsdag (den 5 april) är det till exempel dags för första spadtaget för bygget av den nya gruppbostaden i Limabacka.

Gruppbostaden är ett bostadsalternativ för personer som har behov av tillsyn och omvårdnad och här blir det sex lägenheter och gemensamma utrymmen. Syftet med gruppbostaden är att vuxna personer med funktionsnedsättning ska ha möjlighet att lämna föräldrahemmet och skapa ett eget hem med trygg personal som kan stötta i vardagen. Boendet är beräknat att vara färdigt om cirka ett år.

Gruppbostad Limabacka

Värö station och fördjupade översiktsplanen

Arbetet med förstudien för stationen är snart inne i sin slutfas och beräknas vara klar till sommaren. I nästa nyhetsbrev kommer vi kunna presentera tre alternativa lägen för stationen (inom det södra läget).

I projekt FÖP Väröbacka fortsätter arbetet med att färdigställa material inför höstens samråd. Just nu genomförs en fördjupad naturvärdesinventering i de sydöstra delarna av planområdet. Naturvärdesinventeringen ger svar på frågor om vilka naturtyper och arter som förekommer inom området, och är ett viktigt underlag för den fördjupade översiktsplanen.

Vi har också träffat företrädare för Värö-Stråvalla visionen för att berätta om vårt arbete, och fått feedback från dem (tack för senast till er också!)

Till sist vill vi önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!

Har du frågor?

Om du har frågor kring den fördjupade översiktsplanen, kontakta:

Frida Eriksson, samhällsplanerare
frida.eriksson@varberg.se 
0340 - 69 70 13

Om du har frågor kopplade till Värö station, kontakta:

Malin Johnsson, projektledare
malin.johnsson@varberg.se 
0340 - 69 76 34

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
www.varberg.se/varovaxer Länk till annan webbplats.

Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer Länk till annan webbplats.

* Fotografiet ovan är lånat från Björn Johanssons bildsamling. Fotograf okänd.

Publicerad den:

Senast Ändrad: