Ansökan och antagning

  Aktuella datum för ansökan finns på respektive utbildnings­sida. Du söker till Vuxen­utbildningen genom vår webb­ansökan. Där hittar du också status för din ansökan (om du har blivit antagen eller inte).

  Ansökan

  När du söker en utbildning eller kurs vid Vuxen­utbildningen i Varberg måste du gå igenom flera steg. Om du inte följer alla steg blir din ansökan ogiltig.

  Är du osäker på hur du fyller i ansökan? Ta gärna hjälp av guiden Ansök till Vuxen­utbildningen, steg-för-steg.

  Söka från en annan kommun

  Bor du inte i Varberg, men vill söka vuxenutbildning här? Då behöver du söka genom din egen hem­kommun. Kom ihåg att söka i god tid, så din hem­kommun hinner behandla din ansökan innan sista dag för ansökan hos oss.

  Söka till en annan kommun

  Bor du i Varberg, men vill söka vuxen­utbildning i en annan kommun? Då behöver du ansöka genom en blankett Länk till annan webbplats. som du skickar till rektorn för Vuxen­utbildningen i Varberg. I din ansökan måste du också skicka med kurs­plan, personligt brev och kontakt­uppgifter till leverantören av den kurs eller utbildning du söker.

  Antagning

  Du kan se status på din ansökan på samma hemsida som du gjorde din ansökan på. Gå till Mina kurser, där står någon av dessa statusar på de kurser eller utbildningar du sökt:

  Sökt

  Du har sökt en kurs eller utbildning men processen för antagning är inte klar än.

  Antagen

  Du har blivit antagen! Utbildnings­anordnaren (skolan) kommer kontakta dig på e-post med antagnings­besked och annan praktisk information senast en vecka innan kurs­start.

  Reserv

  Det har varit fler sökande än det finns platser till ­utbildningen. Du är behörig, men andra personer har företräde.

  Avslag

  Du har inte blivit antagen. Detta kan till exempel bero på att din ansökan är ogiltig eller att du inte har rätt behörighet.

  Vanliga frågor om ansökan och antagning

  Du söker till den utbildning som du vill läsa hos oss. Men i din ansökan måste du bifoga ett intyg på din folkbokföring (från Skatteverket).

  Ibland. Du kan se om en utbildning är öppen för sen ansökan på dess utbildningssida.

  Senast publicerad:

  Behörighet

  Du kan läsa på Vuxen­utbildningen från och med 1 juli det år du fyller 20 år.

  Urval

  Även om du är behörig att läsa en kurs eller utbildning vid Vuxen­utbildningen, betyder det inte automatiskt att du kommer bli antagen till den.

  Enligt lag ska företräde ges till de sökande som har störst behov av studierna.

  Ansökan till SFI

  Du ansöker om att läsa SFI i vår e-tjänst. E-tjänsten har information på både svenska och engelska: