varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Utställning Varberg växer

Utställningsmonter för Varberg växer på Kulturhuset Komedianten

Kom och besök vår utställning om det växande Varberg på Kulturhuset Komedianten! Här får du koll på våra stora byggprojekt och utbyggnadsplaner.

I utställningen finns information om de större utbyggnadsområdena och de aktuella byggprojekten i kommunen. För den historieintresserade finns en tidslinje, som visar hur staden har flyttat och vuxit under cirka 1000 år. Här kan man också titta på kommunens aktuella planer. De små invånarna, insekterna, har en egen plats i utställningen liksom allt som behövs under mark för att en ny stadsdel ska kunna växa fram.

Maskoten Granita i utställningen om det växande Varberg

Granita – barnens byggsten

Granita, en av byggstenarna i staden, berättar för barnen om vad som ska hända i kommunen och inne i bibliotekets barnavdelning finns ett lekbord med ett ”stadsutvecklings-set”, det vill säga en tågbana med spår, tunnel, hus med mera.

Växa och förändras

Utställningen visas i samarbete med Trafikverket, som presenterar projekt Varbergstunneln i korridoren mot Lilla Teaterns entré.

Precis likt Varberg, som hela tiden växer och utvecklas, kommer utställningen att förändras med tiden. Trafikverket kompletterar sin del av utställningen inom kort och den permanenta utställningen om Västerport kommer på plats på våning 2 när granskningen av detaljplanen för etapp 1 är klar senare i höst.

Välkommen att besöka utställningen!

Öppettider för Kulturhuset Komedianten Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter