Varberg växer för dig

  Vi växer också för framtida generationer och bygger samtidigt vidare på vår historia. Välkommen till vår webbplats om det växande Varberg!

  Nyheter

  Nyheter · 04 jul 2022

  Trafiken stängs av vid Västkustvägen

  Arbetet med att bygga ett nytt gång- och cykelstråk mellan Lassabackarondellen och Ranelidsrondellen pågår för fullt. Framöver påverkas trafiken på bland annat Västkustvägen som stängs av helt.

  Nyheter · 23 jun 2022

  Västerport: Han leder arbetet med överklagan

  Stefan Andersson, tidigare chef för miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, har anlitats för att leda arbetet med att ta fram kommunens överklagan till Mark- och miljööverdomstolen. Mer om detta, plus annat, i senaste nyhetsbrevet om Västerport.

  Nyheter · 13 jun 2022

  Efterlängtat besked om Värö station i nationell plan

  Värö station finns med i den nationella planen för trafikinfrastrukturprojekt som regeringen fattade beslut om den 9 juni. - Detta känns väldigt bra! Vi har jobbat hårt för att få ett extra stopp på Västkustbanan i kommunens norra delar. Att Värö station nu tagits med i den nationella planeringen är en milstolpe för projektet, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

  Nyheter · 24 maj 2022

  Västerport: Kommunen överklagar mark- och miljödomstolens dom

  Kommunstyrelsen har beslutat att överklaga mark- och miljödomstolens dom att upphäva detaljplanen för Västerport etapp 1. -Vi anser att det finns juridiska skäl att överklaga, och vi efterfrågar större tydlighet och vägledning när det gäller domstolens slutsatser, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

  Se här hur Varberg växer!

  Kolla in våra stora projekt!

  Illustration som visar byggnader, träd och en mås som kommer med en bebis och 80000 skrivet med siffror

  Så växer hela Varberg

  Det pågår mycket byggen inne i Varberg och staden växer både på höjden och bredden. Det finns också stora planer runt om i kommunen, till exempel att Väröbacka ska växa med ny station och nya bostäder!

  Två personer i arbetsjackor och hjälmar diskuterar på en byggarbetsplatser. 

  Kolla in våra byggprojekt!

  En kommun med byggarbetsplatser lever och utvecklas. Vi är på väg mot en framtid med mer av allt som är bra med Varberg!

  Kitesurfing i Apelviken

  Det kreativa Varberg

  Inspireras av oss! Läs om hur vi får landsbygden levande, smarta idéer som blir kreativa lösningar och hur vi arbetar för en levande stadskärna med stora byggen mitt i stan.

  Prenumerera på nyhetsbrev

  Följ några av våra stora projekt, välkommen att anmäla dig som prenumerant!

  Ikoner som visar de olika stegen från översiktsplan till byggnation

  Från idé till verklighet!

  Vi planerar och bygger vår kommun tillsammans med dig. Läs om hur vi planerar långsiktigt och vilka planer som är på gång just nu.

  Så planerar vi det framtida Varberg