En mörk vind med gamla saker och lådor som ligger utspridda i rummet.

Foto: Laurry Ramirez

JORDEN RUNT med GAO

Välkommen till en konsert som tar dig med på en musikalisk resa JORDEN RUNT när stråkeleverna och deras lärare på Kulturskolorna i Varberg och Falkenberg spelar tillsammans med GAO – Göteborgs Alternativa Orkester.

JORDEN RUNT är en gemensam satsning mellan stråklärare i Varbergs och Falkenbergs Kulturskolor med stöd av Musik Hallandia, Region Halland. Som inspiration och musikalisk utmaning har vi fått möjlighet att samarbeta med GAO – Göteborgs Alternativa Orkester.

Under våren har det ordnats workshop och andra gemensamma spelningar för stråkeleverna där de kunnat lära känna varandra och fått spela och utvecklas musikaliskt tillsammans på nya sätt. Nu är det dags för oss att få se och höra resultatet. Det blir två konserter, 23 april i Varberg och 24 april i Falkenberg.

Om GAO

Göteborgs alternativa orkester GAO har sedan 2014 samlat musiker och musikskapare med olika bakgrund och inriktningar till en orkester som tar tillvara på den kunskap och kreativitet som finns. Under ledning av Jorge Alcaide, medlem i kultbandet Quarttango, Cerro Esperanza Band och Lecheburre, har GAO testat sig fram i nya sound och arbetssätt där improvisation, interaktion och mångfald har varit i fokus.

GAO är ett orkesterprojekt baserat i Göteborg som ger konserter, aktioner i det offentliga rummet och workshops. De är 20–40 musiker som utforskar och utvecklar orkesterformen utifrån ett samtida perspektiv och nyttjar den musikaliska mångfald som redan finns i samhället genom att överskrida olika musikaliska och kulturella genrer och traditioner samt genom att använda kunskaperna och bakgrunderna hos musikerna själva.

De arbetar mot både vuxen och ung publik gärna konceptualistiskt i samarbeten och med utgångspunkt i lekfullhet, interaktivitet, improvisation och normkritik. Sedan 2013 har de spelat på olika etablerade scener, festivaler, invigningar och skolor samt haft samarbeten med Region Halland och Göteborgs Kommun.

Genom att utforska nya konstellationer och arbetsmetoder är GAO en alternativ orkester i ordets rätta bemärkelse.

Arrangörer

Kulturskolan Varberg och Falkenbergs kulturskola

Kontakt

Expeditionen Kulturskolan, tel. 0340-886 14

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 23 april 2024

Tid: 18.30 - 19.40

Ålder: Alla är välkomna

Pris: Ingen anmälan. Fri entré!

Plats

  • Varbergs kyrka, Varberg