Felisia Westberg

Basisten, låtskrivaren och multiinstrumentalisten Felisia Westberg visar upp en sprakande bredd av influenser i sin musik. Med innerlig närvaro som får oss att lyssna inåt, bär hon fram trösterika budskap om närvaro och hopp och kraften i att tro på något.

Musiken rör sig mellan indiepop, sing and songwriter och symfonisk rock som vävs samman av Westbergs egendomliga harmonier och själfulla röst. Tankarna går till 70-talet, och man kan ana influenser från Joni Mitchell, Led Zeppelin, King Crimson, Björk och Radiohead.

Hon är flitigt anlitad på den svenska musikscenen och vi har hört henne med Ane Brun, Sara Parkman, Rebecka Törnqvist, Dina Ögon, Ale Möller och Iiris Viljanen, bara för att nämna några, främst som basist men även på flöjt, gitarr, synt och tramporgel.

På Parkmusiken har hon sällskap på scenen av cellisten och multiinstrumentalisten Lovisa Samuelsson, klarinettisten Ebba Rubensson, pianisten Alex Zethson och trummisen Konrad Agnas.

“Basisten Felisia Westberg kom in i mitt liv 2019 och knockade mig med sitt sväng och sin musikalitet. Sedan dess har hon varit med i mitt band. På sin fullängdare “Himlavandrare” sjunger hon sina finurliga och personliga texter på gävlemål, med självklar och närvarande röst. Jag fick nyss veta att hon är ett stort fan av gruppen Radiohead och jag tycker att jag kan höra det på något sätt i tonspråket och melodierna.”

Ane Brun, krönika i Dagens Nyheter

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 14 juni 2024

Tid: 19.00 - 20.00

Pris: Gratis

Plats

  • Societetsparken
  • Strandgatan 4, Varberg

Information

Sluttiden för evenemanget är ungefärlig.