Porträtt med en färgglad bakgrund.

Marit Bergman

Sångerskan från Rättvik slog igenom redan i mitten av 90-talet med bandet Candysuck. 2002 släppte hon sitt första egna album, 3.00 A.M. serenades på eget skivbolag, och framgångarna med albumet gjorde att hon snart fick skivkontrakt med Sony. Därefter följde en ep, duett med Moneybrother och uppföljaralbumet Baby, dry your eye – det sistnämnda vann Marit Bergman två Grammisar 2004 i kategorierna Årets kompositör samt Årets kvinnliga artist.

Marit Bergman fortsatte att släppa musik under 00-talet, innan hon flyttade till New York och bodde där i flera år. Under tiden i USA och efter det har hon nästan helt valt att avstå från offentliga spelningar men återkom i Kalle Moraeus TV-program med Moraeus med mera hösten 2013. Sedan 2016 har hon varit programledare för musikprogrammet Backstage med Marit Bergman i Sveriges Radio P4. Och senast i höstas kunde vi se henne i Så Mycket Bättre. I dag bor hon i Sverige igen och har återvänt till scenen.

Senast publicerad:

Detaljer

Datum: 30 juni 2024

Tid: 19.00 - 20.00

Pris: Gratis

Plats

  • Societetsparken
  • Strandgatan 4, Varberg

Information

Sluttiden för evenemanget är ungefärlig.