Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-03-02

Samlade kulturkrafter uppmärksammar Internationella Kvinnodagen 2023

Under vecka 10 och 11 uppmärksammar Varbergs kommun Internationella kvinnodagen 2023 genom olika evenemang under temat jämställdhet. Det bjuds på allt från musikal om kvinnorättskämpen Frigga Karlberg till författarmöten, konsert med Ellen Krauss, ung scenkonst, panelsamtal och boksamtal.

Kulturhuset Komedianten med Varbergs teater, Lilla Teatern och Stadsbiblioteket maxar i år, tillsammans med lokalbiblioteken i Varbergs kommun, uppmärksammandet av Internationella Kvinnodagen. Det bjuds på två hela veckor fyllda av evenemang med tema ”jämställdhet” för alla åldrar.

- Tidigare har vi fokuserat våra insatser under enstaka dagar runt den 8 mars. I år har vi så otroligt många fina programpunkter som vi inte ville skulle försvinna i mängden. Vi valde därför att utöka programschemat till två veckor för att kunna samordna ett större utbud och skapa en gedigen bredd, både ämnesmässigt och geografiskt, säger Angelina Sahlgren Söder, kulturproducent och samordnare för programmet.

Musikal, teater och konsert på Kulturhuset Komedianten

Varbergs teater gästas exempelvis av kritikerrosade ”Musikalen om Frigga”, konsert med artisten Ellen Krauss (utnämnd till framtidens artist av Musikguiden i p3), ”Ung scen för jämställdhet” i samverkan med vi unga-föreningen Ungteatra samt filmklubben med filmen ”Mor & Son”.

I Kulturhuset Komediantens Lilla Teater blir det föreläsning med forskare Nanna Gillberg (7 mars) och den 16 mars arrangerar Studiefrämjandet panelsamtal om jämställdhetsfrågor i musikbranschen samt bjuder på konsert med de lokala artisterna Rebecka Ceder och Marika Wittmark.

Brett utbud på biblioteken

Även biblioteken erbjuder stor bredd och arrangerar berättarkafé om Matilda Ranch (Rolfstorp), boksamtal (Veddige), uppmärksammande av kvinnliga poeter (Träslövsläge), författarmöte med Katarina Widholm, sagostund för yngre barn och bokcirkel för ungdomar (Stadsbiblioteket).

De flesta aktiviteterna är kostnadsfria men anmälan krävs på vissa evenemang för att säkra plats. För mer information om respektive programpunkt samt anmälan, se Kulturhuset Komedianten.

publicerad:

Senast Ändrad: