Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-05-03

De får 2023 års kultur- och fritidsutmärkelser

Den 27 april fattade kultur- och fritidsnämnden beslut om 2023 års utmärkelser inom områdena kultur samt idrott och fritid. Här är stipendiaterna och mottagarna av hedersplakett.

Fyra personer med blommor i händerna.

Varbergs kommun delar årligen ut penningstipendier och hedersplaketter inom områdena kultur samt idrott och fritid. Utdelningen av utmärkelserna sker under högtidliga former i samband med nationaldagsfirandet i Societetsparken den 6 juni.

Stipendiaterna

Kulturstipendiet tilldelas i år pianisten Lee Roy Hansson med en summa om 15 000 kronor i penningstipendium. Lee Roy Hansson får stipendiet för sitt uttryck och närvaro i pianospel. Med stark passion för klassisk musik har Lee Roy utvecklats på kort tid i sitt pianospel. Nu siktar han på en karriär inom musiken och söker sig mot högre studier på folkhögskola och musikhögskola.

Idrotts- och fritidsstipendiet går till brottaren Tindra Dalmyr med en summa om 15 000 kronor i penningstipendium. Tindra Dalmyr får stipendiet för sin kämpaglöd, som gjort att hon idag är en av Sveriges bästa inom sin idrott. Tindras utveckling har gått spikrakt uppåt från det att hon som tioåring börja träna till februari 2023 då hon vann ett silver i senior-SM. Att vinna guld på stora internationella mästerskap börjar bli vardag för brottaren som alltid hittar nya grepp.

Mottagare av hedersplakett

Hedersplaketten inom området kultur går till Karin Dahlberg för sitt konstnärskap inom sångens och musikens område. Hon har även en gedigen kunskap om kroppen som instrument som hon förmedlar till de barn, ungdomar och vuxna som hon coachar i sångteknik. Med en röst som går rakt in i hjärtat har hon blivit en förgrundsfigur i det varbergska kulturlivet.

Hedersplaketten inom områdena idrott och fritid går till Lisbeth Wennerström för sitt engagerade arbete med att få människor i rörelse. Lisbeth är en eldsjäl som verkar i kommunens ytterkanter och genom åren engagerat sig för både fotbollsskola och sittgympa för äldre. Med det sociala engagemanget i förgrunden är hon väl värd att uppmärksammas för sitt långa och trogna arbete för folkhälsan.

Bild: Karin Dahlberg, Lisbeth Wennerström och Cecilia Dalmyr (mamma till Tindra Dalmyr) tillsammans med Åse Craft Aronsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden. Saknas på bilden gör Lee Roy Hansson.

publicerad:

Senast Ändrad: