Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-05-23

Ditte Ejlerskov på Varbergs konsthall: I Scene Located gestaltas maktkampen mellan hormonerna

Lördag den 27 maj öppnar sommarens utställning i Varbergs konsthall. I Scene Located presenteras en meditativ helhetsinstallation där vi bjuds in till sökandet efter en inre balans.

Den danska konstnären Ditte Ejlerskov har under några års tid undersökt olika hormoners påverkan på våra kroppar. Hon intresserar sig särskilt för oxytocin, ”kärlekshormonet” och adrenalin, det intensiva ”fly- eller fäktahormonet”. Hon har kommit fram till att båda hormonerna inte kan existera i våra blodflöden på samma gång. Ejlerskov gestaltar denna ständigt pågående kamp mellan hormonerna i form av två brottande kvinnor, The Wrestlers.

Brottarna är ett återkommande motiv i utställningen och syns i målningar, videor, storskaliga ullmattor, 3D-printade skulpturer och digital skulptur.

Parallellt med arbetet med hormoner har Ejlerskov också jobbat med storskaliga målningar av färggraderingar. I de handgjorda målningarna låter hon två motstridiga färger långsamt mötas och smälta samman.

I Scene Located undersöker Ejlerskov vidare själva platsen för maktkampen mellan hormonerna. I utställningen presenteras en meditativ helhetsinstallation. Vi bjuds in till att vid olika stationer utforska en rumslig plats, men också en mental plats, eller en scen, för en inre balans i våra flöden.

Vernissage 27 maj

Utställningen pågår 27 maj – 27 augusti.

Varbergs konsthall bjuder in till mingel med bubbel och inviger utställningen Scene Located med den närvarande konstnären Ditte Ejlerskov lördagen 27 maj.

PROGRAM
13.30 Dörrarna öppnas
14.00 Johanna Holmström, intendent för utställningar i Varbergs konsthall, presenterar utställningen och samtalar med konstnären Ditte Ejlerskov
16.00 Dörrarna stängs

POAP certifikat

Till utställningen Scene Located har Ditte Ejlerskov skapat ett POAP (proof of attendance protocol) certifikat. Det kommer i form av ett visitkort som enbart kommer att finnas tillgängligt i Varbergs konsthall under utställningsperioden.

POAP:en är en unikt numrerad NFT, non-fungible token, vilket är en särskild typ av kryptoteknik som bland annat används som ägarbevis vid försäljning av digital konst. Varje enhet är unik och tas fram, "mintas", via en blockkedja, en typ av databas. Detta görs under en specifik period, med start den 27 maj.

Kortet fungerar också som ett litet unikt numrerat konstverk för de besökare som inte är intresserade av blockkedjor.

publicerad:

Senast Ändrad: