Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-06-12

Flera nyheter när Kulturskolan öppnar höstterminens kurskatalog

Idag släpps höstens platser på Kulturskolan i Varberg och bland nyheterna märks bland annat hiphop för killar. Dessutom kan Kulturskolan i höst erbjuda uthyrning av blåsinstrument - tack vare ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Varberg.

På Kulturskolan i Varberg kan barn och unga mellan 5 och tjugo år lära sig allt ifrån nycirkus till street dance eller konst. På skolan finns över fyrtio olika ämnen att välja mellan. Bland höstens nyheter syns bland annat en danskurs i hiphop enbart för killar, ålder 6–7 år.

Läs mer om kurskatalogsläppet och anmälan hos Kulturskolan.

Uthyrning av blåsinstrument

Genom ett bidrag från Sparbanksstiftelsen Varberg kan Kulturskolan i höst dessutom erbjuda egen uthyrning av baryton, trombon, trumpet, tuba, valthorn, klarinett, saxofon och tvärflöjt.

460 000 kronor har Sparbanksstiftelsen donerat till Kulturskolan. För de pengarna ska skolan bygga upp en egen instrumentpark av blåsinstrument och sedan stå för uthyrningen av instrumenten. Tanken är att samtliga blåsinstrument kommer att kosta 565 kronor per termin, vilket motsvarar löpande servicekostnader och underhåll.

- Att hyra instrument från en extern aktör kan bli en kostsam historia för elever på Kulturskolan och priserna skiljer sig mycket mellan de olika instrumenten. Nu kan vi både skapa en mer demokratisk och likvärdig möjlighet för varje blåselev att delta i undervisningen, och förhoppningsvis generera en större mångfald av elever som spelar olika typer av instrument, säger Andreas Sköld, enhetschef på Kulturskolan.

 

publicerad:

Senast Ändrad: