Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-06-27

Att tänka på inför badsommaren!

Är du badsugen? Det finns några saker som är bra att tänka på innan du beger dig ner till stranden i sommar. Som att det exempelvis inte finns några badvakter på Fästningsbadet.

Inga livräddare/badvakter

Nu inför sommarsäsongen vill vi påminna om att det inte finns några livräddare/badvakter på våra kommunala stränder. Tänk på det lite extra när det gäller Fästningsbadet som tidigare har haft badvakter under vissa tider under högsäsong. Som alltid är det alltså föräldraansvar och bad på egen risk som råder.

Badsäkerhet

När det gäller säkerhet vid vatten arbetar Varbergs kommun och Varbergs Livräddningssällskap tillsammans med att ta fram filmer om badsäkerhet vid fyra olika platser i Kåsa och Apelviken. När det arbetet är klart kommer vi att placera ut skyltar med information om badsäkerhet och hänvisning till filmerna.

- Vår förhoppning är att det ska öka medvetenheten om saker som strömmar, försiktighet vid vatten samt tips om hur man kan ta sig ur en ström om man ändå hamnar i den situationen säger, Åsa Svensson, landskapsarkitekt på Offentliga rummet.

Fram till dess hittar du information om vattensäkerhet på varberg.se:

Säkerhet vid vatten | Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

publicerad:

Senast Ändrad: