Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-08-29

Nu invigs Freden - en skatepark i världsklass

Väntan var lång, men i juli stod Freden äntligen klar och Varbergs skateboardåkare och tillresta besökare har under sommaren kunnat njuta av en anläggning av absoluta världsklass. Den 2 september invigs skateparken officiellt i samband med skateboardeventet Jam ’n Shine och SM i Park.

  • Varbergs skatepark Freden är en idrottsanläggning för skateboard som är byggd på uppdrag av Varbergs kommun. Den efterlängtade parken har, trots det sämre vädret, varit välbesökt sedan grindarna öppnades i juli.

- Jag är glad och stolt att Varberg kan erbjuda en sådan fantastisk anläggning för såväl nybörjare som mer erfarna, och som bidrar till en meningsfull fritid för många, säger Mari Hagborg Lorentzon, avdelningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

En välbesökt park för alla nivåer

Varbergs Skateboardklubb har tillsammans med Bryggeriet Bygg tagit fram designen av skateparken. Den är därefter byggd av Varbergs Fastighets AB tillsammans med Gustav R Johansson Entreprenad AB i samverkan med Bryggeriet Bygg.

Ambitionen från såväl klubbens som kommunens sida har varit att ta fram en skatepark för alla nivåer. Varbergs kommun ser att parken kommer att bli ytterligare en besöksanledning och sätta Varberg på skateboardkartan. Och enligt Patrik Johansson hos Varberg Skateboardklubb har det lyckats:

- Skateparken har fått ett väldigt fint mottagande. Många har rest hit till Varberg för att provåka och jag har bara hört positiva omdömen. Alla är nöjda och parken är både välbesökt och omtyckt.

SM i Park och invigning av Freden 2 september

Fokus vid byggandet var att den nya parken ska hålla nationell och internationell tävlingsstandard i såväl grenarna Street som Park. Första helgen i september hålls så den första tävlingen på Freden, då skateboardeventet Jam ’n shine och SM i Park äger rum. Åkare från hela Sverige och även grannländerna förväntas delta i tävlingen som är öppen för alla, och där bäste svenska åkare koras till svensk mästare.

Skylt i Skateparken Freden med utskurna bokstäver som bildar namnet Varberg

Foto: Varbergs Skateboardklubb

I anslutning till skateboardeventet inviger vi officiellt vår nya skatepark. Kultur- och fritidsnämndens ordförande Åse Craft Aronsson och Hanna Netterberg, ordförande Varbergs Fastighets AB håller tal och inviger parken. Martin Andersson, näringslivsdirektör och destinationsansvarig i Varbergs kommun, kommer att vara konferencier på invigningen.

Blir du nyfiken på att få se såväl en park som skateboardåkare i toppklass? Kom då till Varbergs skatepark Freden (Danska vägen) lördag 2 september 16.00-16.30. Eventet är mycket väderberoende. Det innebär att föreningen har söndagen som reservdag om det skulle bli regn på lördagen.

Mer om Jam 'n Shine

Läs om Jam 'n Shine Länk till annan webbplats. hos Varbergs Skateboardklubb.

publicerad:

Senast Ändrad: