Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-09-13

Nu får Veddige IP nytt konstgräs

Under första delen av oktober börjar omläggning av konstgräsplanen på Veddige IP. Den nuvarande planen har legat sedan 2009 och nu är det dags att anlägga en ny konstgräsmatta.

  • - Behovet har funnits länge och det känns väldigt bra att vi nu är nära att vara i hamn med projektet, säger Peter Gårdestedt, enhetschef anläggning på kultur- och fritidsförvaltningen.
  • Arbetet på Veddige IP planeras att starta under vecka 40. I början av november beräknas konstgräset vara klart för avspark.
  • - Det känns oerhört positivt att vi är så långt framme i processen att vi kommer kunna ha en funktionell konstgräsplan färdig till den här vintersäsongen, menar Peter Gårdestedt.

Begränsad framkomlighet under omläggning

Under tiden för omläggning kommer framkomligheten på anläggningen att vara något begränsad. En del verksamhet kommer att behöva flyttas under byggtiden. Detta gör kultur- och fritidsförvaltningen i dialog med föreningslivet.

Omläggningen på Veddige IP utförs av Varbergs Fastighets AB på uppdrag av Varbergs kommun. Göteborgsföretaget Ingeborns Entreprenad har tilldelats uppdraget för omläggningen av konstgräsplanen.

publicerad:

Senast Ändrad: