Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.

Årets medarbetarpriser i Varbergs kommun - här är vinnarna

Varbergs kommun har idag delat ut sina medarbetarpriser Årets kreativa medarbetare, Årets värdskapare och Årets jämlikhetspris.

Kommunens medarbetarpriser delas ut till medarbetare som har visat vägen mot visionen genom nytänkande, framåtanda, kunskap, mod och ett inkluderande förhållningssätt.

68 medarbetare har blivit nominerade i år, och bland dessa har juryn utsett kocken Sara Gradén till Årets kreativa medarbetare, boendestödjaren Fredrik Larsson till Årets värdskapare och jämlikhetspionjärerna Tina Wallin, Åsa Johnsson och Erika Sjöwall till vinnaren av Årets jämlikhetspris.

Årets kreativa medarbetare

Årets kreativa medarbetare är Sara Gradén, kock på Påskbergsskolan. Sara har en otrolig energi i allt hon gör och har ett nytänk kring matsvinn och gör allt i sin makt för att minska svinnet och återvinna. Hon gör otroligt god och uppskattad mat som hon lägger all sin kärlek i och är noggrann i det hon gör. Sara ser alltid till sina kollegors mående och skapar god stämning i sin grupp.

Årets värdskapare

Årets värdskapare är Fredrik Larsson, boendestödjare inom handikapsomsorgen på Socialförvaltningen. Fredrik jobbar med att stötta människor med psykisk ohälsa i vardagen och försöka se till att lyfta fram det friska och se till ett fungerande liv. Arbetet innebär ofta att stötta människor som har det tufft i mötet med sjukvård och myndigheter och det är inte alltid lätt att möta myndighetssverige och särskilt inte när man inte mår så bra. I sin roll som boendestödjare personifierar verkligen Fredrik Varberg kommuns vision där vi som medarbetare ska förenkla människors vardag.

Årets jämlikhetspris

Vinnarna av Årets jämlikhetspris är Kristina Wallin, Åsa Johnsson och Erika Sjöwall, kultur- och fritidsförvaltningen. Tina, Åsa och Erika har under de två senaste åren gjort ett pionjärarbete med att ta fram en modell för hur en hel förvaltning systematiskt och strategiskt ska kunna arbeta för att människor ska uppleva ökad delaktighet och gemenskap, i samhället och i kommunens verksamheter. Tack vare Tinas, Åsas och Erikas uthålliga och entusiastiska arbete har Varberg nu, som första kommun i Sverige, ett jämlikhetsverktyg som kan användas som konkret stöd i det vardagliga arbetet med planering, genomförande och uppföljning av verksamhet.

68 nominerade medarbetare

Alla kommunens medarbetare har under hösten kunnat lämna in nomineringar till medarbetarpriserna och totalt har 68 personer blivit nominerade. Vinnarna har utsetts av en jury där kommunens kommundirektör, personaldirektör, kommunikationschef och samhällsutvecklingsdirektör har ingått.

publicerad:

Senast Ändrad: