Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.

Hallands Hamnars vd slutar

Björn Alvengrip lämnar sitt uppdrag som vd för kommunägda Hallands Hamnar AB.

Hallands Hamnar AB är ett kommunalt bolag som ägs till hälften av Varbergs kommun och till hälften av Halmstad kommun. Björn Alvengrip har varit vd för Hallands Hamnar sedan bolaget bildades 2013. Han lämnar sin befattning 22 januari och Carl-Henrik Hägg, vice vd, föreslås bli tillförordnad vd.

Hallands Hamnar AB genomför just nu stora investeringar i infrastruktur och befinner sig i en affärsutvecklingsprocess för att säkerställa konkurrenskraften.

– Björn har under lång tid bidragit till Hallands Hamnars positiva utveckling. För att fullgöra vår nya beslutade strategi ser vi i styrelsen behov av ett annat ledarskap som tillsammans med organisationen tar sikte på nya kunderbjudanden, nya tjänster och lönsamhet, säger Johan Sigurdsson (M), styrelseordförande i Hallands Hamnar AB.

Rekrytering av ny vd inleds inom kort.

publicerad:

Senast Ändrad: