artister som medverkar i Parkmusiken 2024

Parkmusiken 2024 har något för alla

En popdrottning, surfrock från västkusten, P3 Guldvinnare och en ukuleleorkester. Detta är bara några av de akter som spelar under Parkmusiken i sommar.

Vid sammanlagt sexton tillfällen, från den 14 juni – 10 juli får varbergare och tillresta besökare njuta av musik och kultur helt gratis i societetsparken. Lisa Pedersen är arrangemangsproducent på Kulturenheten och ansvarig projektledare för Parkmusiken:

- Oavsett genre eller målgrupp så ryms allt inom Parkmusiken. Vi har ett uppdrag att boka med både bredd och spets och det är ju det som är så fantastiskt med Parkmusiken, säger Lisa.

Ett unikt arrangemang med låga trösklar

Långt ifrån alla städer har gratis konserter i vacker utomhusmiljö under sommaren. Bredden i programmet har sedan många år varit Parkmusikens signum. Ena kvällen spelar en mer etablerad artist, en annan kväll ges lokala förmågor möjligheten att visa upp sina alster.

- Vi som jobbar med Parkmusiken är stolta över att kommunen har ett arrangemang med så pass låga trösklar. Konsertbiljetter kan bli en dyr historia och i synnerhet nu, när ekonomin för många är ansträngd, känns Parkmusiken extra betydelsefull, säger Lisa Pedersen.

Parkmusiken engagerar lokala eldsjälar och arrangörer

Parkmusiken är ett arrangemang som också ger plats och möjligheter för lokala eldsjälar och arrangörer som Pride, Jazzdagarna och förra sommarens nya programpunkt, Allsång i Societetsparken. Programpunkten blev en dundersuccé och återkommer även i år under två kvällar i sommar.

Hela programmet för Parkmusiken 2024

publicerad:

Senast Ändrad: