Nu invigs Åkullas nya mountainbikeslingor!

Åkulla friluftsområde är nu redo att välkomna entusiastiska mountainbikecyklister till 4 km slingor i olika svårighetsgrad. Den 27 april kl. 14.00 kommer en invigningsceremoni att äga rum för att officiellt öppna de nya slingorna.

Projektet har handlat om att skapa en lättillgänglig och hållbar stigcykelled i Åkulla och att minska tryck och slitage på andra delar av skogen. Det har varit ett lärandeprojekt som bidragit till kompetenshöjning och projektet har byggt på samverkan och delaktighet mellan offentlig sektor, föreningsliv, näringsliv och skola.

Slingorna är anlagda i olika svårighetsgrad så att de är tillgängliga för flera olika målgrupper och gör det möjligt att marknadsföra dem både lokalt, nationellt och internationellt.

- Det känns fint att vi nu har mountainbikeslingorna på plats och kan erbjuda cyklisterna varierade banor. Det är ytterligare något som stärker friluftsområdet Åkulla, säger Åse Craft Aronsson, ordförande för Kultur och fritidsnämnden.

Mountainbiksslingorna är finansierade av Lokalt Ledd Utveckling Halland och framtagna i samarbete med Varbergs kommun, Varbergs Fastighets AB, ME-skolans elever och stigcykelexpert Emil Hedrén.

Välkommen på invigning

Invigningen kommer att ledas av Åse Craft Aronsson, ordförande för Kultur och fritidsnämnden. Även Marianne Pleijel från Lokalt Ledd Utveckling Hallands arbetsutskott kommer att närvara för att fira detta nya tillskott till regionens friluftsliv.

Tid: Lördag 27 april klockan 14.00
Plats: Åkulla friluftsområde

publicerad:

Senast Ändrad: