Varbergs kommun omfattas i nuläget inte av fackliga konfliktåtgärder

Vårdförbundet har varslat om konfliktåtgärder då man inte är överens med Sveriges kommuner och regioner i årets avtalsrörelse. Nyligen utökades varslet med ett antal kommuner, dock inte Varbergs kommun.

Vårdförbundets varsel riktade sig initialt mot regioner och privata sjukhus. Den 6 maj utökades varslet med 29 av landets kommuner. För närvarade omfattas inte Varbergs kommun av varslet. (I Halland berörs just nu Region Halland och Halmstad kommun.)

Vi följer avtalsrörelsen och dess utveckling. Om konfliktåtgärder skulle förändras eller utvidgas så att Varbergs kommun berörs kommer vi att hantera den då uppstådda situationen.

Läs mer på Sveriges kommuner och regioners webbplats: Vårdförbundet trappar upp konflikten | SKR Länk till annan webbplats.

publicerad:

Senast Ändrad: