Två personer sätter en platta med kaktusar i jorden i en plantering.

Kaktusplanteringen lyfts på plats I Engelska parken.

Årets kaktusplantering firar Pride

Nu är kaktusplanteringen på plats. Temat för årets plantering är Allas lika värde.

Den traditionsfyllda kaktusplanteringen uppmärksammar i år att Varberg Pride fyller 10 år, vilket gör att föreningen får pryda den med sitt emblem.

- Varbergs kommuns målområde Ett samhälle för alla handlar om att skapa förutsättningar för delaktighet och inflytande samt att motverka polarisering och ökade klyftor mellan olika grupper. Att uppmärksamma Varberg Prides jubileum ligger helt i linje med kommunens vision, säger stadsträdgårdsmästare Cecilia Frederiksen.

Ge glädje

- Vi hoppas att alla som passerar Engelska parken tar vägen förbi kaktusplanteringen då vi hoppas att den vackra planteringen ska sprida hopp, väcka viktiga tankar men också ge glädje för det vackra vi har omkring oss, säger Cecilia Frederiksen.

Info om föreningen

Pride Varberg/Pro Love är en ideell förening som startades 2014. Föreningen jobbar för människors lika värde, mot homo- och transfobi, för allas lika rätt till kärlek och sin egen identitet. Aktiviteterna syftar till att förhindra all sorts diskriminering. Föreningen har ett öppet klimat och ett inkluderande förhållningssätt som kännetecknas av mångfald, inflytande och omtanke.

Den 29 juni arrangeras den årliga Prideparaden i Varberg med både parad skönt häng i Societetsparken.

publicerad:

Senast Ändrad: