Tre unga personer står och spelar instrument i gatumiljö.

Levi Johansson, Tariq Mesic och Sara Ström ska arbeta som gatumusikanter i sommar. Saknas på bilden gör TigerLilja Melander.

Unga gatumusikanter

feriearbetar på Varbergs gator

Varje år får ett stort antal ungdomar chansen att feriearbeta i någon av kommunens verksamheter. Levi, Sara, Tarik och TigerLilja fick en lite annorlunda arbetsbeskrivning – de ska jobba som gatumusikanter.

Ungdomarna skall börja årskurs 1 eller 2 på gymnasiet till hösten, och kommer att handledas av medarbetare på kultur- och fritidsförvaltningen som arbetar med ungdomar och musik. Sara Ström, ser fram emot några roliga veckor:

- Det är kul att träffa nya människor, och jag ser fram emot att få komma ut och spela för publik.

Ungdomarna har inte spelat tillsammans som grupp tidigare, så den första veckan ska de mest repa, för att vara samspelta när de börjar uppträda.

- Musik är som vilken sport som helst: man övar ensam men det är när man spelar tillsammans som det verkligen blir magi, säger Tarik Mesic.

Håll utkik!

Under vecka 26 och 27 uppträder feriearbetarna runt omkring i kommunen, på äldreboenden och kanske på något lokalt evenemang. Håll utkik i sommar, så kan ni få chansen att se Levi, Sara, Tariq och TigerLilja uppträda på Varbergs gator!

publicerad:

Senast Ändrad: