Josefin Karlsson

Josefine Karlsson blir ny förvaltningschef för Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen

Idag beslutade Kommunstyrelsen om ny förvaltningschef för Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen, det blir Josefine Karlsson som axlar uppdraget. Hon tar över rollen efter Anders Bergh som går i pension vid årsskiftet.

Josefine Karlsson har arbetat på förvaltningen sedan 2007 och haft rollen som biträdande förvaltningschef på Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen sedan 2018.

- Jag vill börja med att tacka för förtroendet som jag fått. Det ska bli fantastiskt roligt att leda och utveckla förvaltningen som jag arbetat i under så många år. Jag ser fram emot att bevara vår härliga anda men också att tänka nytt tillsammans med alla kloka kollegor jag har omkring mig, säger Josefine.

Josefine tillträder sitt uppdrag den 2 september. Nuvarande avgående förvaltningschef Anders Bergh kommer fortsätta arbeta på förvaltningen i en annan roll fram till sin pension.

- Det är väldigt roligt att Josefine nu får möjlighet att överta rollen som förvaltningschef efter en rad år som biträdande. Förutom att Josefine är en oerhört driven och kompetent person känns det extra bra när vi kan erbjuda våra medarbetare en möjlighet att utvecklas inom Varbergs kommun, säger Carl Bartler kommundirektör.

Anställningen av Josefine Karlsson som förvaltningschef är tidsbegränsad fram till 31 mars 2027.

publicerad:

Senast Ändrad: