Sök

2018-03-06

Kulturskolans elever gör musikal om beroenden

I helgen spelas Detox - en beroendeframkallande musikal i Nöjeshallen i Varberg. Medverkar gör elever från flera olika ämnen på Kulturskolan.

Musikalen handlar om en grupp människor som upplever att de har ett beroende av något slag. Men vad är egentligen ett beroende? Vi undersöker vem som vill ha hjälp och vem som förväntas hjälpa. Har man antagit den rollen själv eller fått den lagd på sig? Vi får möta en person som inte kan sluta att prata och tänka på Kalle Moreaus, en som måste sprida livsvisdomar i varje mening och en som måste sjunga allt hon säger.

Trots att ämnet är viktigt och väcker intressanta samtal i gruppen så är det med humor som guppen tar sig an frågorna. Det kommer att bjudas på både dans, sång, musik och skratt under föreställningen.

I musikalen möts olika elevgrupper i ett gemensamt projekt och får nya erfarenheter av hur de kan använda sina färdigheter. Musikaleleverna får sångundervisning och möjlighet att sjunga med ett liveband, sångeleverna och eleverna på kompinstrument får prova på jobba med sitt sceniska uttryck.

- Min förhoppning är att det ska vara ett givande och roligt projekt för eleverna där de får utmanas. Både i sin egen valda konstform men också se och möta andra konstformer i arbetet mot en förställning, säger Jessica Högefjord Åslund som är teaterpedagog och undervisar i musikal på Kulturskolan.

– Jag ser fram emot att lära mig mer om scenspråk och skådespel. Har inte jobbat så mycket med det och det ska bli kul att testa något nytt, berättar sångeleven Adam Jansson.

Detox - en beroendeframkallande musikal

Tid: Fredag 9 mars kl. 19.30 och lördag 10 mars kl. 15.00
Plats: Nöjeshallen, Kattegattsvägen 26, 43250 Varberg

Det är fri entré och ingen föranmälan behövs.