Sök

2021-12-03

Vaccinationsbevis vid våra arrangemang

Den 1 december inför regeringen, på inrådan av Folkhälsomyndigheten, vaccinationsbevis som ska gälla på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som äger rum inomhus med över 100 besökare.

Mobiltelefon ligger ned på ett bord.

På covidbevis.se kan du enkelt hämta hem ditt vaccinationspass.

Denna nyhet gäller inte fr o m 9 februari 2022, då restriktionerna tagits bort.

De nya bestämmelserna betyder att vi på Kulturskolan Varberg kommer kräva att du som är 18 år eller äldre ska kunna uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis tillsammans med legitimation när du besöker våra arrangemang som har en publikgräns på 100 personer eller fler. Detta gäller för arrangemang såväl i Kulturskolans lokaler, som i externa lokaler där vi står som huvudarrangörer eller medarrangör.

Ett giltigt vaccinationsbevis får den som har tagit två doser vaccin. På covidbevis.se Länk till annan webbplats. kan du läsa mer om hur du går tillväga för att ladda ner ditt vaccinationsbevis.

Barn och unga under 18 år

Barn och unga under 18 år behöver inte visa upp vaccinationsbevis, men äldre ungdomar behöver vara beredda på att visa legitimation som styrker att de är under 18 år.

Smittskyddsåtgärder vid arrangemang utan vaccinationsbevis

Vid de arrangemang där antal besökare är färre än 100 krävs inte vaccinationsbevis.

Undvik köbildning

Vid arrangemang som hålls i Kulturskolans lokaler kommer du som besökare hänvisas till olika ingångar för att undvika köbildning. Den informationen ges av undervisande lärare.

Biljetter

För att säkerställa att det blir rätt antal besökare till varje arrangemang delas biljetter ut i förväg inför varje konserttillfälle. Den informationen ges av undervisande lärare.

Allmänna rekommendationer gäller alltid

Vid samtliga arrangemang, oberoende av antal besökare, gäller Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer för att skydda dig själv och andra; stanna hemma om du har symtom, håll avstånd och tvätta händerna!

Vi hoppas på ömsesidig förståelse från alla inblandade så att vi tillsammans kan njuta av alla fina arrangemang på bästa sätt!