Välkommen till Briggens tak!

Högst upp på P-husets Briggens tak finns nu en lekfull utsiktsplats gestaltad med hjälp av elever från Varbergs anpassade grundskola. Med den nya kikaren ser du (nästan) hur långt som helst. Här finns också våra mysiga Kusiner.

Från början hade Varbergs kommun en helt annan idé om utformningen. Men efter att ha inlett ett samarbete med de kreativa ungdomarna i klass 7 till 9 på grundsärskolan kasserades det förslaget och projektgruppen började om. Resultatet är den plats som finns idag och som invigdes tillsammans med eleverna våren 2022.

Tack vare deras idéer kan man här lyssna både på musik och information. Du kan titta på utsikten i kikaren (som har barnpall) men också sitta kvar i bilen på en av utsikts-p-platserna. Är det varmt på sommaren kan du fylla på din vattenflaska i kranen på väggen.

De blågröna ljusskulpturerna på platsen heter ”Kusinerna” och går att sitta och titta på. De är gjorda av landskapsarkitekten Monika Gora och här symboliserar de en blå regnbåge – ett tema som eleverna tagit fram.

Från utsiktsplatsen ser du bland annat Campus, Hoken, Getterön, hamnen och området där det nya stationsområdet ska byggas. Och, så småningom, kommer även Västerport växa fram i området.

På platsen finns:

  • Utsiktskikare
  • Information i både skrift och ljud
  • Konstverket ”Kusinerna” av landskapsarkitekten Monika Gora (=Tre blå-gröna skulpturer som går att både sitta och leka/klänga på. Dessutom vackert upplysta.)
  • En sittbänk
  • Vattenkran
  • En parkeringsplats vikt för utsiktsgäster som vill/behöver sitta kvar i bilen

Publicerad den:

Senast Ändrad: