Lärlings­utbildning

När du läser en lärlings­utbildning har du extra mycket kontakt med arbets­livet. Det finns lärlings­utbildningar inom flera olika områden.

På en lärlings­utbildning läser du samma kurser som om utbildningen hade varit helt förlagd vid en skola. Skillnaden är att största delen av utbildningen sker på en arbets­plats istället för i skolan. Med en lärlingsutbildning får du på så vis både yrkes­erfarenhet och värdefulla kontakter i arbets­livet.

Behörighet

För att läsa en lärlingsutbildning måste du vara behörig att studera på gymnasie­nivå. I flera branscher kan det vara en fördel med B-körkort.

Ansökan

Du söker en lärlingsutbildning genom Vuxenutbildningens webbansökan.

  1. Denna utbildning är för dig som vill arbeta med lager och logistik. Som lager­arbetare blir du efterfrågad i den växande lager- och logistik­branschen. Utbildningen ges i samarbete med Gekås Ullared och ger stora chanser till arbete.

Önska en lärlings­utbildning

Är du intresserad av ett yrke eller hantverk som inte finns i vårt utbud och vill gå en lärlings­utbildning? Kontakta en studie- och karriär­vägledare för hjälp med intresse­anmälan.

Vanliga frågor och svar om lärlings­utbildningar

Ja. En lärlings­utbildning berättigar studie­medel precis som andra vuxen­utbildningar.

Senast publicerad:

Gymnasial vuxen­utbildning

Vuxen­utbildning på gymnasial nivå är kurser som motsvarar årskurs 1, 2 och 3 på gymnasiet.