Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2023-07-05

Det här gäller för hundar på stränderna

Det råder hundförbud på våra kommunala badplatser under sommarmånaderna. Men det är helt okej att passera med kopplad hund utmed badplatsernas promenadstråk.

Vid årsskiftet 2023 fick Varberg nya lokala ordningsföreskrifter. En av de regler som förändrades gäller hundar på strand. Även om hundar inte får vistas på våra kommunala badplatserna under perioden 1 maj-31 augusti, är det numera tillåtet att promenera igenom badplatsområdet med sin hund på befintliga stigar och gångvägar.

Badgräns i karta

Våra kommunala badplatser hittar du i en digital karta där det även finns markeringar för gränserna för badplatsområdet. Så om du har hund, använd gärna den service som finns på de kommunala badplatserna men välj sedan att vistas och bada längs kusten utanför badplatsens gräns.

Kommunala badadplatser i Varbergskartan Länk till annan webbplats.

- Kusten är lång och mellan de kommunala badplatserna finns gott om plats för hundar att svalka av sig, säger Cecilia Frederiksen, avdelningschef på Offentliga rummet.

I kartan markeras badplatsens gräns vid vattnet men exakt var den går in mot land är upp till var och en att bedöma.

- Gränserna bygger på att vi alla visar hänsyn mot varandra, ligger människor och solbadar in mot land tillhör detta badplatsens område, har du då hund med dig behöver du röra dig exempelvis norr om badplatsgränsen för att kunna lägga ut din handuk och slå dig ner med din hund, säger Åsa Svensson, landskapsarkitekt, på Offentliga rummet.

Hundbad på tredje vik

Du är alltid välkommen att ta med din hund och bada på Getteröns 3:e vik. Här finns även ett tiotal nya solbäddar i trä som har byggts med plats undertill för hunden. Mer information till dig som hundägare finns på sidan Hundrastgårdar.  ​

publicerad:

Senast Ändrad: