Hundrastgårdar

I Varberg finns två hundrastgårdar som du gärna får besöka. Här kan du som hundägare kan rasta din hund utan koppel.

Hundrastgård nära centrum

Det finns en hundrastgård vid grönområdet mellan Göteborgsvägen och Bergsgatan. Den är mindre mindre till ytan, lättillgänglig och erbjuder enklare lekredskap för att inspirera till aktivitet.

Hundrastgård i Breared

I Breared är hundrastgården utformad som ett naturområde för hundar, där hundar har möjlighet att springa fritt över den varierade terrängen. Den är indelad i två olika gårdar. På plats finns soffor, skyltar och papperskorgar.

Du hittar både hundrastgårdar och Varbergs hundbad I Varbergskartan Länk till annan webbplats..

Hundbad

Du är välkommen att bada med din hund vid Getteröns 3:e vik, där du hittar både sandstrand och klippor. Det finns också fina strövområden i anslutning till stranden.

Utanför toaletten finns en slang om du vill duscha av din hund. På övriga kommunala stränder är hundar inte tillåtna under perioden 1 maj – 31 augusti. ​

Regler för hundägare

Du som hundägare har alltid ansvaret för din hund när du vistas på allmän plats. Ditt ansvar regleras i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna Pdf, 2.2 MB. för Varbergs kommun i paragraferna 19-21.

Koppeltvång

Din hund ska vara kopplad på begravningsplatser, kyrkotomter, lekplatser och lekytor samt motionsspår. Tänk på att hundar ska hållas kopplade på offentliga platser med hänsyn till andra invånare.

Hundförbud vissa platser och tider

Det är hundförbud på våra 28 kommunala badplatser under perioden den 1 maj – 31 augusti. Det är tillåtet att passera med kopplad hund utmed badplatsernas promenadstråk.

Ta hand om bajset

Hundbajs ska alltid plockas upp och slängas i en papperskorg. Det är inte tillåtet för hundar att göra sina behov i rabatter och planteringar.

Hundar i naturen

Ta gärna med dig hunden i naturen men ha koll på regler som gäller för sig som hundägare för att exempelvis skydda djurliv. Mer information om det hittar du på exempelvis Naturvårdsverkets hemsida.

Hundar i naturen (naturvardsverket.se) Länk till annan webbplats.

Publicerad den:

Senast Ändrad: