Simhallar och badhus

I Varberg finns tre bad- och simanläggningar: Pingvinen - Varbergs simarena, Veddige simhall och utomhusbadet Simstadion. Alla tre drivs av den privata entreprenören Medley AB.

Pingvinen - simarena

Pingvinen - Varbergs simarena invigdes september 2021 och erbjuder bad, ishall, gym och café - allt samlat under samma tak.

På Pingvinen finns aktivitetsbad med vattenrutschkanor, torrbastu, varmpool och bubbelbädd. Vår 50-metersbassängen är till för både träning, motion och tävling. I anläggningen finns även två multibassänger som är något varmare än de övriga bassängerna (31°C respektive 34°C). Multibassängerna passar för exempelvis rehabträning, vattengympa, babysim och simundervisning.

Pingvinen i Varberg – Medley Länk till annan webbplats.

Simstadion

Simstadion är anlagt i en del av det gamla stenbrottet vi Rantzauklippan och ligger intill Varbergs fästning, och är ett anrikt och populärt utomhusbad. Bassängerna är fyllda med uppvärmt havsvatten från det salta Kattegatt.

Runt bassängerna höjer sig gradänger, sittplatser i trappstegsform, skapade av stenblock.

Simstadion i Varberg – Medley Länk till annan webbplats.

Veddige simhall

Simhallen ligger i anslutning till Vidhögehallen, centralt i Veddige. Just nu är simhallen stängd i väntan på renovering.

Renoveringen av Veddige simhall

Simskola

Medley AB bedriver, på uppdrag av kommunen, kommunal simskola i Varberg.

Simskola Pingvinen – Medley Länk till annan webbplats.

Publicerad den:

Senast Ändrad: