Elljusspår och motionsspår

I Varbergs kommun finns ett flertal motionsspår, som är lika trevliga för motionsrundan som promenaden. Utmed några av spåren finns även utegym, som kan komplettera din träning.

De flesta av spåren är belysta beroende av årstid och dagsljus. De släcks klockan 23.00 och tänds vid 05.00 på morgonen under den mörkare årstiden.

Hitta till motionsspåren

Påskberget            

Påskbergsslingan Länk till annan webbplats.är 2,5 kilometer lång och har en ganska plan terräng. Här finns också trevliga promenadslingor där inhemska trädslag finns uppskyltade i anslutning till motionsslingan. Utmed spåret hittar du olika stationer med gymredskap.

Breared

Motionsspåret i Breared Länk till annan webbplats. är cirka 2 kilometer långt och har delvis en kuperad terräng. Motionsspåret är belyst och har en beläggning av grus. Motionsspåret förbinds med Påskbergsslingan genom den befintliga gång- och cykelvägen längs Västkustvägen.  

Tvååker/Höråsen   

Slingan i Tvååker/Höråsen Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en kuperad terräng. Utmed slingan finns en fin utsiktsplats som även lämpar sig för en picknick eller kaffepaus. Även grillplats och vindskydd finns.

Bua

Slingan i Bua Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en väldigt plan terräng. Utmed sträckan hittar du både utegym, grillplats och vindskydd.

Håsten                   

Håstensslingan Länk till annan webbplats. är 1 km lång och har en ganska plan terräng. Utmed spåret finns ett utegym. Aktivitetsområde med simhall, ishall, tennishall och fritidsgård ligger i anslutning till motionsspåret.

Veddige

Slingan i Veddige Länk till annan webbplats. består av två delar. Den ena delen har en kuperad terräng och är en av de mer utmanande motions-sträckorna i kommunen, den andra har en lite planare terräng. Hela motionsspåret är 2,5 km.

Skällinge

Slingan i Skällinge Länk till annan webbplats.är 1,2 km lång och har en mycket utmanande terräng.

Rolfstorp               

Slingan i Rolfstorp Länk till annan webbplats. är 1,5 km lång och har en del med en lite planare terräng och en del med en mer kuperad terräng.

Träslövsläge/Knarråsen      

Slingan i Träslövsläge/Knarråsen Länk till annan webbplats. är 0,9 km lång och har en ganska platt terräng.

Karlberg/Furubergsskogen

Slingan på Karlberg/Furubergsskogen Länk till annan webbplats.är 1,2 km lång och har en väldigt plan terräng. Motionsslingan är ett bra val för dig som vill ha en enklare terräng på din löprunda eller promenad.

Brunnsberg           

Slingan i Brunnsberg Länk till annan webbplats.är 1,4 km lång och har en ganska platt terräng.

Åkulla motionsspår

I Åkulla finns ett belyst motionsspår där belysningen sköts av kommunen. Skötsel av spåret görs av Åkulla skidallians.

Sjöaremossen motionsspår

Sjöaremossens motionsspår är 1,2 km långt och är beläget i anslutning till isbanan. Motionsspåret är belyst och har en beläggning av grus. Belysningen sköts av kommunen och spåret av de lokala föreningarna Sunvära SK, OK Löftan och IF Norvalla.

Belysningen lyser endast om någon aktiverar den. Från och med skymning kan besökare tända belysningen med en tryckknapp som sitter på utsidan av Sunvära SKs klubblokal. Belysningen lyser sedan fram till 22.30.

Mer än motionsspår

För dig som vill ta dig runt utanför motionsspåren finns även andra promenadområden:

Vandringsleder och strövområden

Detta gäller

Hund ska hållas kopplad i våra motionsspår och ridning är förbjuden. Läs mer i de allmänna lokala ordningsföreskrifterna som du hittar på sidan Ordningsregler och styrande dokument.

Skötsel av spåren

Hamn- och gatuförvaltningen ansvarar för utveckling och skötsel av samtliga kommunala elljusspår och motionsspår. Vi gör en överyn av belysningen två gånger per år. Underhåll på slingorna sker kontinuerligt, bland annat kontrolleras markunderlaget.

Felanmälan

Om du upptäcker något fel kan du anmäla det till vår felanmälan för att vi ska kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

Publicerad den:

Senast Ändrad: